Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

SOUTĚŽ: Příběhy dětství

Soutěž | |

O soutěži, které se mohli zúčastnit děti i dospělí.

Pravidla soutěže Příběhy dětství

TVOŘENÍ V MUZEU: Pro děti s doprovodem

1)    Vytvoř si kamaráda (postavičku, zvířátko, marťánka) z materiálů, které najdeš v muzejní dílně.
2)    Projdi s ním výstavu „Z peřinky až k tabuli“ a vymysli příběh (text, komiks, obrázek)
o tom, jak se žilo dětem v minulosti a co bys třeba se svým kamarádem mohl zažít. Fantazii se meze nekladou.
3)    Představ tvého kamaráda a jeho příběh paní v pokladně muzea, která tě, pokud se jí bude tvé vyprávění líbit, ráda odmění. :-)

Pokud Tě tento nápad zaujal, můžeš přemluvit kamarády, sourozence či spolužáky k účasti v soutěži s firmou Nestlé Česko s.r.o.  8O

TVOŘENÍ DOMA NEBO VE ŠKOLE: Pro skupiny dětí i jednotlivce

1)    Projděte si s kamarády, spolužáky nebo sourozenci výstavu „Z peřinky až k tabuli“. Zamyslete se nad tím jak byste si hráli a co byste mohli zažít v minulých dobách.
2)    Doma, ve škole nebo družině udělejte z libovolného materiálu postavičku (figurku, zvířátko, marťánka), která se stane hlavní postavou vašeho příběhu (fotografického, počítačového, kresleného i psaného) sestaveného z dojmů a poznatků z výstavy.
3)    Vyrobeného kamaráda a jeho příběh přineste do muzea, kde bude vystaven a ostatní návštěvníci si mezi nimi formou hlasování vyberou své favority jako doporučení porotě.
4)    Soutěž bude ukončena 27.3.2011. Vyhlášení výsledků proběhne 15.4. 2011 na muzejních webových stránkách. Vítězové budou vyzvání k převzetí sladkých cen, které do soutěže věnovala firma Nestlé Česko s.r.o. :P

TVOŘENÍ V MUZEU: Program pro základní školy

Žáci se rozdělí do tří skupin, které střídavě absolvují tři stanoviště.
1)    První stanoviště bude věnované seznámení se základy péče o nejmenší děti. Vyzkouší si zavázání miminka do povijanu, uvázání dětské pleny.
2)     Na druhém stanovišti se pokusí vytvořit katalog dětských hraček. Zapůjčeným fotoaparátem nafotí různé hračky. Po vytištění snímků na místě sestaví reklamní nabídkový list (leták).
3)     Na třetím stanovišti si žáci vyzkouší psát dobovými pomůckami a také to jaké bylo vyučování ručních prací před sto lety.

Na program pro školy je třeba se objednat u Mgr. Davida Palivce. Po domluvě s učitelem lze u menších žáků některá části úkolu kvůli obtížnosti vynechat.

Inspirace:

Inspirací k tvorbě vašeho příběhu Vám nemusí být jen výstava, ale třeba i toto video.

Zdroj: youtube.com


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2011/pribehydetstvi/

Citace:

muzeum: SOUTĚŽ: Příběhy dětství. Muzeum Českého krasu [online]. 28.1.2011 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2011/pribehydetstvi/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.