Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Obrázky z minula

Výstava | 13. 12. - 20. 3. 2013 | Jenštejnský dům, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava představuje novou obrázkovou knížku s ilustracemi od Kameela Macharta. Kniha je zábavným panoptikem soudniček, pověstí, citátů z dobového tisku a medailonků berounských osobností. Udělá radost malým i velkým čtenářům, kteří se zajímají o berounskou historii.

Historie není jen přehledem slavných bitev, korunovací, revolucí a zeměpisných objevů. Pojem o „velké“ historii dokreslují i zdánlivě bezvýznamné události a lidé. Jejich jména a osudy nejsou vytesány do kamene, ale o to přesvědčivěji vyprávějí příběhy své doby, o to lépe jim můžeme porozumět.

Tato publikace v několika tematických oddílech přináší obrázky právě té zdánlivě „malé“ historie jednoho města. Najdeme zde autentické zápisy kuriózních soudních přelíčení, poodhalíme řadu více i méně známých místních pověstí, nahlédneme do perliček z dobového tisku, seznámíme se s řadou obdivuhodných – a často pozapomenutých – postav, které zrodilo toto město. Na předsádce knihy pak defilují stručné portrétky českých panovníků, jejichž osudy se protnuly s životem královského města Berouna.

Knihu si můžete také zakoupit na pokladně muzea.

Z vernisáže výstavy

Response code is 404

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2013/obrazky-z-minula/

Citace:

muzeum: Obrázky z minula. Muzeum Českého krasu [online]. 21.1.2013 [cit. 16.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2013/obrazky-z-minula/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.