Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Geologické zajímavosti Českého krasu

přednáška | 26. 1. 2016 od 18.00 | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Přednáška paleontologa Mgr. Štěpána Raka. Český kras – členité území, které sahá od Prahy až do koněpruské oblasti jižně od Berouna. Ve starších prvohorách se zde ukládaly sedimenty, především pak vápence a břidlice. V oblasti Svatého Jana pod Skalou se nacházelo podmořské vulkanické centrum. Na četných lokalitách pak vznikaly útesy tvořené z lilijic, z vápnitých řas či stromatopor. Během přednášky Vás bezpečně provedeme suchou nohou po mořském dně, poznáme nejvýznamnější geologické fenomény Českého krasu, ukážeme si zkameněliny prvohorních moří a společně pronikneme do tajů přírody v našem okolí.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2016/geologicke-zajimavosti-ceskeho-krasu/

Citace:

Lada Nestoridou: Geologické zajímavosti Českého krasu. Muzeum Českého krasu [online]. 2.1.2016 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2016/geologicke-zajimavosti-ceskeho-krasu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.