Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Výstava: Jiří Bezděkovský – český houslista a pedagog

Výstava | PRODLOUŽENO do 10. května 2020 |

POZOR, AKTUALIZACE 13. 3. 2020:

MUZEUM JE AŽ DO ODVOLÁNÍ UZAVŘENO, NÁVŠTĚVA VÝSTAVY NENÍ MOŽNÁ. O DALŠÍM VÝVOJI VÁS BUDEME INFORMOVAT, SLEDUJTE FB STRÁNKU A WEB MUZEA. OMLUVÁME SE A DĚKUJEME ZA POROZUMĚNÍ.

Komorní výstava u příležitosti 100 let od narození koncertního mistra Symfonického orchestru Československého rozhlasu a primária Berounského komorního orchestru. Působení Jiřího Bezděkovského bylo výrazně provázáno s Berounem, Václavem Talichem, Lidovou školou umění (nyní ZUŠ V.Talicha) a Berounským komorním orchestrem.

V únoru 2020 by se pan Bezděkovský dožil sta let, při této příležitosti jsme se rozhodli uctít jeho památku a část z pozůstalosti představit veřejnosti. Spatřit můžete vlastnoručně psané notové záznamy, fotografie z cest, některá z ocenění, soukromé předměty atd. Součástí jsou také čtyři velkoformátové panely zachycující život a kariéru pana Bezděkovského. Návštěvníci si mohou poslechnout pět koncertních záznamů z jeho vystoupení.

Společně s vernisáží proběhl 4. 2. 2020 také vzpomínkový večer, kterým hudbou i slovem provázeli spolupracovníci, žáci a přátelé Jiřího Bezděkovského z berounské ZUŠ Václava Talicha.

Výstava bude k vidění do 10. května 2020. Na organizaci se podílela ZUŠ V. Talicha Beroun.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2020/chystame-jiri-bezdekovsky-cesky-houslista-a-pedagog/

Citace:

Vlastimil Kerl: Výstava: Jiří Bezděkovský – český houslista a pedagog. Muzeum Českého krasu [online]. 8.1.2020 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2020/chystame-jiri-bezdekovsky-cesky-houslista-a-pedagog/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.