Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Mezinárodní rok jeskyní a krasu 2021

Rok jeskyní a krasu | 2021 |

mezinarodni_rok_jeskyni_a_krasu_2021_letak

Rok 2021 by vyhlášen Mezinárodním rokem jeskyní a krasu s mottem „Poznávat, rozumět a chránit„.

Mezinárodní rok jeskyní a krasu 2021 organizuje Mezinárodní speleologická unie (UIS), celosvětová organizace průzkumníků jeskyní a krasu, vědců, manažerů a pedagogů. Partnery Mezinárodního roku jeskyní a krasu z České republiky jsou Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Správa jeskyní ČRČeská speleologická společnost.

Prakticky se zapojí pracoviště AOPK ČR – regionální pracoviště Jižní Morava – Správa CHKO Moravský kras regionální pracoviště Střední Čechy – Správa CHKO Český kras.

Akce plánované u příležitosti Mezinárodního roku jeskyní a krasu budou postupně zveřejňovány. Cílem akcí za ochranu přírody bude zvýšit veřejné chápání jeskyní a krasu a jejich ochrany zvláště v samotných krasových regionech. Můžete se těšit na panelové výstavy, přednášky a exkurze.

mezinarodni_rok_jeskyni_a_krasu_2021_letak_2


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2021/mezinarodni-rok-jeskyni-a-krasu-2021/

Citace:

Vlastimil Kerl: Mezinárodní rok jeskyní a krasu 2021. Muzeum Českého krasu [online]. 11.1.2021 [cit. 10.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2021/mezinarodni-rok-jeskyni-a-krasu-2021/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.