Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

CHYSTÁME: výstava Krajinou krasu – Český kras očima umělců a dětí

Výstava obrazů | od 24. února 2022 |

V Muzeu Českého krasu bude 24. února 2022 zahájena výstava obrazů s tematikou Českého krasu.

K vidění budou díla známých autorů ze sbírek muzea (Souček, Kahoun, Pokorný, Odehnal) či zapůjčená z několika velkých galerií. Svoji tvorbu zde budou vystavovat také současní autoři s vazbami k regionu (Vydra, Šmejkal, Petříček, Zálom, Fišák, Smetanová, Polívková, Tichá). Součástí výstavy budou také malby a kresby žáků berounské ZUŠ Václava Talicha. Námětem většiny obrazů jsou nejznámější přírodní scenérie jako např. skály, lomy a říční zákoutí – zajímavé je srovnávat odlišné, často velmi originální pojetí krajiny v podání jednotlivých umělců, které inspiroval kraj mezi Prahou a Berounem.

Výstava se koná u příležitosti letošního 50. výročí založení CHKO Český kras. Prohlédnout si ji můžete do 8. května 2022 v Jenštejnském domě na Husově náměstí.

Podrobnější informace o výstavě zveřejníme před vernisáží.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2022/chystame-vystava-krajinou-krasu-cesky-kras-ocima-umelcu-a-deti/

Citace:

Vlastimil Kerl: CHYSTÁME: výstava Krajinou krasu – Český kras očima umělců a dětí. Muzeum Českého krasu [online]. 14.1.2022 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2022/chystame-vystava-krajinou-krasu-cesky-kras-ocima-umelcu-a-deti/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.