Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Malířský workshop: Mluviti stříbro, tvořiti zlato

Výtvarný kurz | 22. května 2022, 14–17 hod. |

Kreslíte rádi a chcete vyzkoušet něco netradičního? Nebo chcete začít s malováním a nevíte jak? Zúčastněte se některého z výtvarných workshopů s akademickou malířkou Lucií Crocro (více o autorce na www.luciecrocro.com), který již čtvrtým rokem organizuje Muzeum Českého krasu.

Letos si pod vedením zkušené umělkyně vyzkoušíte práci se zátišími inspirovanými zlatou barvou a předměty z muzejních sbírek.

,,Rčení ‘Mluviti stříbro, tvořiti zlato‘ má kurz v názvu v posunutém významu – neboť si cením tvůrčí energie. Účastníci kurzu při tvorbě vyjadřují svoji inspiraci ze spojení vědy a tvorby, ze kterého vychází koncepce jednotlivých lekcí. Ty budou vzhledem k zaměření muzea vždy uvozeny krátkým povídáním s muzejním geologem na téma drahé kovy. Letos jsem pro cyklus jako téma připravila zátiší, kde se objeví zlatý detail předmětu ze sbírek muzea (pozlacené předměty, výšivky atd.). Účastníkům také představím, jak zlato malovat mícháním okrů, žlutí a zelení aj….,“ říká o sérii workshopů jejich lektorka akad. mal. Lucie Crocro.

Zvolené techniky jsou kresba a malba. Materiál a pomůcky návštěvníci obdrží v rámci vstupného.

V průběhu roku je plánováno celkem 5 setkání, konat se budou vždy v neděli od 14-17 hod. Workshop se v letních měsících v případě příznivého počasí koná pod širým nebem v Geoparku Barrandien, venkovní expozici MČK nedaleko berounského náměstí (vstup ze Slapské ul.).

Kurz je vhodný i pro začátečníky či mladistvé. Jednotlivé kurzy nenavazují na předchozí setkání, je tedy možné zúčastnit se jen vybraných lekcí.

Nejbližší setkání proběhne 22. května 2022.

Na akci je nutná rezervace na tel. 311 624 101 nebo na email pokladna@muzeum-beroun.cz.

Cena 180 Kč/plné vstupné, 140 Kč/snížené vstupné (studenti, senioři).


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2022/malirsky-workshop-mluviti-stribro-mlceti-zlato/

Citace:

Vlastimil Kerl: Malířský workshop: Mluviti stříbro, tvořiti zlato. Muzeum Českého krasu [online]. 31.1.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2022/malirsky-workshop-mluviti-stribro-mlceti-zlato/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.