Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářský workshop – sběr, zpracování, sušení a sestavování bylinných čajů

Program pro veřejnost | 29. ledna 2023, 14 –17 hod. |

AKTUALIZACE – KAPACITA WORKSHOPU JE JIŽ NAPLNĚNÁ, DALŠÍ REZERVACE NEJSOU MOŽNÉ

Zveme vás na další oblíbený bylinkářský workshop, který navazuje na akce z minulého roku (komentované vycházky, workshop na zpracování podzimních plodů).

CO VÁS ČEKÁ?
Naučíte se, jak správně sbírat, zpracovávat, sušit a sestavovat bylinné čaje.

Seznámíte se s 20 nasušenými rostlinami, ze kterých si namícháte svoji individuální léčivou směs.

Ochutnáte protichřipkový, žaludeční či srdeční čaj a hlohové, jeřabinové a šípkové víno z podzimního úspěšného semináře.
Namíchané čaje si odnesete domů.

KDO VÁS POVEDE?
PharmDr. Dagmar Váňová
Vystudovala Farmaceutickou fakultu UK, má doktorát z Klinické farmacie. V Řevnicích 15 let provozovala lékárnu U Stříbrné hvězdy.

Absolvovala garantovaný kurz České lékárnické komory zaměřený na léčivé rostliny. Své výrobky nabízí v bylinářském stánku na farmářských trzích v Dobřichovicích a v Černošicích. Je žačkou sestry Damiány, která působila na Velehradě.

INFORMACE O AKCI
29. ledna 2023
14 – 17 hod.

Husovo nám. 87
Beroun

Rezervace na 311 624 101 nutná (kapacita omezená)
Cena 250 Kč/osoba


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2023/bylinkarsky-workshop-sber-zpracovani-suseni-a-sestavovani-bylinnych-caju/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářský workshop – sběr, zpracování, sušení a sestavování bylinných čajů. Muzeum Českého krasu [online]. 10.1.2023 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2023/bylinkarsky-workshop-sber-zpracovani-suseni-a-sestavovani-bylinnych-caju/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.