Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Výstava Beroun: Chemoplast Brno hravě i zdravě

Výstava Beroun | 13. 1. – 17. 3. 2024 |

Přijďte si do Berouna nostalgicky zavzpomínat na dětství. Ve zdejším Muzeu Českého krasu budou k vidění oblíbené retro hračky. Expozičně-herní výstava Chemoplast Brno hravě i zdravě představí populární stavebnice, skládačky, deskové hry a další výrobky od společnosti Chemoplast Brno z let 1945–2008.

K vidění budou nezapomenutelné cvrnkací fotbaly, hokeje, basketbaly, edukativní Abeceda, cestovní deskové hry Mikádo a Domino, plastové hračky nejen na pískoviště, funkční diaprojektor DIAX, různé stavebnice a skládačky, výrobní odznaky, kostkové obrázkové kubusy s dětskými motivy, prohazovací boxy z dětského programu a jiné produkty. Vystaven bude i dětský nábytek pro panenky, různé kartáče na vlasy, domácí potřeby a spousta dalších retro předmětů pro všechny generace.

Výrobce je současně tvůrcem známé stavebnice CHEVA. Expozici tak doplní tovární sety modelů této oblíbené stavebnice včetně původních obalů a výrobní program současného výrobce, firmy Chemoplast BEC Blansko,“ upřesňuje Ing. arch. Petr Šimr, Ph.D., který předměty na výstavu zapůjčil ze své soukromé sbírky.

Pro malé tvořitele bude připravena dětská herna s herními zónami s kostičkami Cheva (pro děti ve věku 6+), Cheva Bimbo (pro děti ve věku 2+), herní kubusy ve dvou variantách (pro děti ve věku 2+), kostky Fantazie (pro děti ve věku 1+) a cvrnkací fotbaly, vše z produkce současného výrobce Chemoplast BEC Blansko.

Výstava je připravena ve spolupráci s projektem putovních výstav Svět kostiček®.

13. 1. – 17. 3. 2024

Vernisáž s komentovanou prohlídkou se sběratelem Petrem Šimrem proběhne ve čtvrtek 18. 1. 2024 od 17:00 hod. Vstup na vernisáž je 1 Kč.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/01/2024/chystame/

Citace:

Vlastimil Kerl: Výstava Beroun: Chemoplast Brno hravě i zdravě. Muzeum Českého krasu [online]. 4.1.2024 [cit. 9.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/01/2024/chystame/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.