Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Putování dětským světem našich prarodičů

| |

12. a 13. března od 10.00 do 16.00

Během doprovodného programu k výstavě Od peřinky až k tabuli, který je určen především pro ty nejmenší, se všichni seznámí s činnostmi vážícími se k životu dětí v minulých dvou stoletích.

Jako příklad jmenujme  psaní psacím písmem podle dobových postupů a předloh, seznámení se s vyšívacími technikami, tvoření malých postaviček z rozličných druhů materiálů, vázání panenek do povijanu atd. (vše formou workshopu).

Pro děti, které si raději budou chtít hrát s modernějšími hračkami, bude připraven bohatě vybavený dětský koutek.

Samozřejmě nezapomeneme ani na rodiče, pro které budou připraveny komentované prohlídky k výstavě Od peřinky až k tabuli. Výstavou provedou její autorky Mgr. Dana Hradilová a Mgr. Barbora Kailová.

Komentované prohlídky: 10.30 a 13.30

Ukázka psaní psacího písma, které si budete moci vyzkoušet:



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2011/putovani-detskym-svetem-nasich-prarodicu/

Citace:

muzeum: Putování dětským světem našich prarodičů. Muzeum Českého krasu [online]. 15.2.2011 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2011/putovani-detskym-svetem-nasich-prarodicu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.