Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Reportáž o Berouně v Toulavé kameře

Reportáž | |

Středočeské město Beroun je v historických pramenech poprvé zmiňováno už v časech Přemysla Otakara II. Úplně nejstarší období existence města připomínají dodnes městské hradby, jedny z nejzachovalejších u nás.

Fakt, že město stávalo na významné obchodní stezce mezi Plzní a Prahou zase dokazuje brána, která se jmenuje Plzeňská. Její současná podoba je barokní a ještě v osmnáctém století se u ní vybíralo clo. Na bráně najdeme i městský znak s medvědem.

A o kus dál pak dokonce medvědy živé. Slavné hrdiny večerníčkovského seriálu o huňatých brášcích. Pravda, dnes už jsou z Vojty, Kuby a Matěje velcí chlapi, ale návštěvníky lákají pořád. Na závěr vás zavedeme na výstavu, která všechny návštěvníky vrací do dětství. (převzato z http://toulavakamera.cz/article.asp?id=2957)


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2011/reportaz-o-beroune-v-toulave-kamere/

Citace:

muzeum: Reportáž o Berouně v Toulavé kameře. Muzeum Českého krasu [online]. 8.2.2011 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2011/reportaz-o-beroune-v-toulave-kamere/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.