Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Jarní prázdniny v muzeu

pro děti | 16. - 22. 2. 2015 | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Jako šlehnutím kouzelného proutku

U příležitosti jarních prázdnin připravilo Muzeum Českého krasu pro všechny děti doprovodný program k výstavě Svět mechanické hudby. Pokud neznáte obdiv budící píšťalové mechanismy, věhlasné hrací strojky, sensační polyfony, vkusné elegantní symfoniony, báječné aristony, zázračné flašinety, brilantní patentní orchestriony využijte této příležitosti na navštivte výstavu Svět mechanické hudby. Jak nám sděluje dobová reklama, jde o nástroje z kterých se jako šlehnutím kouzelného proutku linuly příjemné melodie.

Celou výstavou Vás provede Tištěný dětský průvodce, plný záludných úkolů. Seznámí Vás hravou a poučnou formou s nejzajímavějšími exponáty na výstavě. Ukáže jednotlivé místnosti a upozorní na všelijaké nevšední drobnosti, které mohou uniknout i oku dospělého návštěvníka.

Odpočinout si můžete v oddychové části výstavy, kde je možné se exponátů i dotýkat. Zde Vás ohromí zvláště orchestrion, který je trochu rozbitý, a proto je potřeba do něj občas správně uhodit. Umí několik písniček a můžete zkusit si ho i klikou natáhnout. Dalším doplňkem je i hrací zvonkohra, kterou si mohou děti samy naprogramovat i spustit. A pokud by to nestačilo, další zvuky mohou zájemci vyloudit i na staré harmonium. Pokud však nebudou dostatečně šlapat na pedály, nic jim nezahraje. A nakonec si můžete vyluštit bludiště s hracími hodinami nebo si prohlédnout různé součástky z hracích skříněk.

Pokud budete mít více času, můžete si zahrát karetní hru orchestrion, jejíž princip je velice jednoduchý. Jde o zábavnou hru, ve které je třeba říkat pravdu, ale i lhát.

Nebojte se, že na výstavě v prvním patře uvidíte jen nepohyblivé exponáty. Téměř všechny si můžete poslechnout nebo prohlédnout na interaktivní obrazovce.

Response code is 404

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2015/jarni-prazdniny-v-muzeu/

Citace:

Lada Nestoridou: Jarní prázdniny v muzeu. Muzeum Českého krasu [online]. 12.2.2015 [cit. 19.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2015/jarni-prazdniny-v-muzeu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.