Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Program na březen 2020

Program | březen 2020 |

POZOR, AKTUALIZACE 13. 3. 2020:

MUZEUM JE AŽ DO ODVOLÁNÍ UZAVŘENO. O DALŠÍM VÝVOJI VÁS BUDEME INFORMOVAT, SLEDUJTE FB STRÁNKU A WEB MUZEA. OMLUVÁME SE A DĚKUJEME ZA POROZUMĚNÍ.

Březen – za kamna vlezem, duben – ještě tam budem? To by byla chyba!

Přijďte raději do muzea – čeká na vás např. vernisáž výstavy Komenského Orbis pictus pohledem Václava Sokola, beseda o významném žebráckém rodákovi Šebestiánu Hněvkovském a další zajímavé akce:

Malířský workshop: Barvy duhy skryté v kamenech

1. března 2020, 14 – 17 hod.

Malujete rádi a chcete vyzkoušet něco netradičního? Nebo chcete začít s malováním a nevíte jak? Zúčastněte se výtvarného workshopu s akademickou malířkou Lucií Crocro (více o lektorce na www.luciecrocro.com). Během semináře poznáte imaginaci barev v nitru kamenů a zkusíte hledání osobní barevné kompozice, součástí bude také krátké povídání o minerálních pigmentech a jejich využití ve výtvarném umění, které si připravili muzejní odborníci. Vstup 150 Kč/osoba.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava: Má vlast cestami proměn

2. – 27. března 2020

Má vlast cestami proměn je národní putovní výstava, která představuje rekonstrukce objektů ve veřejném prostoru a proměny krajiny v českých obcích a městech. Ukazuje, jak místní lidé zvelebili zchátralá místa – náměstí, návsi, sakrální stavby, památky, parky, cesty a další stavby či krajinu. Výstava má podobu výstavních panelů s fotografiemi prezentujícími stav před a po rekonstrukci. Vstup zdarma.

Domov seniorů TGM, Pod Studánkou 1884, Beroun

Vernisáž: Komenského Orbis Pictus pohledem Václava Sokola

5. března 2020, 17 hod.

Slavnostní zahájení výstavy, která představuje přelomovou učebnici J. A. Komenského v aktuálním výtvarném ztvárnění Václava Sokola. Výstava je připomínkou 350 let od úmrtí jednoho z největších českých myslitelů, filosofů, pedagogů a teologů. Vernisáže se zúčastní výtvarník Václav Sokol a nakladatel knihy Kamil Machart. Součástí bude také komentovaná prohlídka a vystoupení pěveckého sboru Bonbon. Vstup na vernisáž zdarma. Výstava bude k vidění do 10. května 2020.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Akce: První víkend v měsíci vstup se slevou

7. – 8. března 2020

První víkend v měsíci zveme návštěvníky na prohlídku všech poboček muzea za jednotnou cenu 5,- Kč za osobu.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Beseda: Šebestián Hněvkovský – 250 let výročí od narození

19. března 2020, 17 hod.

Připomínka života a díla významného žebráckého rodáka k výročí 250 let od jeho narození. Šebestián Hněvkovský byl český národní buditel a básník spjatý s počátky moderní české poezie. Pořádá kulturní komise města Žebrák v prostorách expozice Městského muzea v Žebráku. Vstup zdarma.

Městské muzeum v Žebráku, Náměstí 89, Žebrák

PROBÍHAJÍCÍ VÝSTAVY

Výstava: Jiří Bezděkovský – český houslista a pedagog

do 10. května 2020

Komorní výstava u příležitosti 100 let od narození koncertního mistra Symfonického orchestru Československého rozhlasu, primária Berounského komorního orchestru a pedagoga ZUŠ V. Talicha.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava: Vilém Kropp – 100 let – Retrospektiva

do 10. května 2020

Výstava připomínající dílo významného českého fotografa, od jehož narození v tomto roce uplyne sto let. Vilém Kropp byl držitelem řady ocenění. V roce 1959 získal první cenu v mezinárodní soutěži novinářské fotografie World Press Photo za snímek Provinilec.  Vydal několik fotografických knih a uspořádal řadu výstav. Jednu z nejúspěšnějších s názvem Na Václaváku o Václaváku vidělo v Praze v roce 2008 za měsíc přes 160 000 lidí.

Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2020/14703/

Citace:

Vlastimil Kerl: Program na březen 2020. Muzeum Českého krasu [online]. 28.2.2020 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2020/14703/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.