Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Webinář: Praktické aktivity při výuce geologie v digitální podobě: 1. Desková tektonika, deformace v zemské kůře, vnější geologické děje

Webinář | Webináře opakujeme při dostatečném počtu zájemců. |

Muzeum Českého krasu nabízí vyučujícím přírodovědných předmětů na základních a středních školách, kteří mají ve svých předmětech vyučovat vybraná témata z geologie, webinář Praktické aktivity při výuce geologie v digitální podobě.

Díl 1.: Desková tektonika, deformace v zemské kůře, vnější geologické děje

Účast na webináři je zdarma! Potvrzení o účasti nevydáváme.

Webinář proběhne on-line formou videokonference s praktickými aktivitami na on-line tabuli – vše půjde zvládnout z internetového prohlížeče. Není nutné nic stahovat ani instalovat. Pokud si chcete prezentované aktivity na on-line tabuli vyzkoušet v roli žáků, je maximálně vhodné se připojit z počítače (mobilní telefon není vhodný). Trvání webináře cca 75 min + čas na dotazy.

Příklady on-line aktivit při výuce geologie

Webinář bude zaměřen na praktické příklady jednoduchých aktivit ve výuce geologie vedené v digitální podobě. Aktivity budou směřovat k pochopení úplných základů, principů a logických vztahů a budou pokrývat různá geovědní témata. Aktivity si budete moci sami vyzkoušet z pozice žáků a studentů.

„Pro distanční výuku geologie jsem hledal takové aktivní činnosti, ze kterých by žáci bez delšího vysvětlování jednoduše pochopili základní geologické principy a vztahy a které by případně poskytly důkaz o jejich pochopení. Rád se s vámi podělím o své nápady, které jsem již vyzkoušel v praxi.“

Přednášející: Mgr. Pavel Bokr – Jako edukátor v Muzeu Českého krasu v Berouně již několik let připravuje geologické vzdělávací programy, které realizuje v muzeu, při terénních exkurzích i přímo ve školách. Od roku 2019 vyučuje na základní škole. Své tipy z pedagogické praxe začal sdílet i na osobním blogu https://blog.geoucitel.cz/

Přihlášení na webinář:

Přihlášeným účastníkům zašleme nejpozději v den konání odkaz pro přístup do on-line schůzky. Počet míst na webináři je omezený, dříve přihlášení účastníci si budou moci aktivně vyzkoušet prezentované aktivity (on-line tabule, kterou budeme používat je využitelná jen do určitého množství účastníků). V případě překročení kapacity webináře budou přihlášení účastníci vyrozuměni a budou upozorněni v případě vypsání dalších termínů.

Úterý 9. 2. 2021 od 15:00 – TENTO TERMÍN JIŽ PROBĚHL

Úterý 9. 2. 2021 od 18:00 – TENTO TERMÍN JIŽ PROBĚHL

Pátek 12. 3. 2021 od 15:00 - TENTO TERMÍN JIŽ PROBĚHL

Úterý 16. 3. 2021 od 18:00TENTO TERMÍN JE JIŽ OBSAZEN

Čtvrtek 18. 3. 2021 od 15:00 - TENTO TERMÍN JIŽ PROBĚHL

Čtvrtek 1. 4. 2021 od 18:00TENTO TERMÍN JE JIŽ OBSAZEN

Další termíny vypíšeme v případě dostatečného množství dalších zájemců. Nevyhovuje-li vám žádný výše uvedený termín a máte-li zájem, vyplňte prosím předběžnou přihlášku.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2021/webinar-prakticke-aktivity-digi-vyuka-geologie/

Citace:

Pavel Bokr: Webinář: Praktické aktivity při výuce geologie v digitální podobě: 1. Desková tektonika, deformace v zemské kůře, vnější geologické děje. Muzeum Českého krasu [online]. 4.2.2021 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2021/webinar-prakticke-aktivity-digi-vyuka-geologie/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.