Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Nabídka geovědních aktivit s edukátorem – 2022

Programy pro skupiny na objednání | 2022 |

I geologie může být zábava! Zkušení edukátoři pro vás připraví zážitkový program na míru. Využijte vhodné zpestření výuky pro školní třídy, školy v přírody, příměstské a letní tábory.

V roce 2022 nabízíme tyto geovědních aktivity:

  • výuka geologie pomocí hry Minecraft
  • rýžování granátů
  • terénní exkurze se sběrem zkamenělin (Koněprusy, Rejkovice)
  • terénní exkurze s výukou geologie (údolím Berounky mezi Berounem a Srbskem)
  • edukační program o horninách s praktickými ukázkami
  • mapování nerostných ložisek pomocí družicových snímků
  • program o pohybech světadílů, pravěkých mořích a životě v nich
  • program s tvořením o sopkách a sopečných kamenech

Kombinujeme praktickou práci s horninami a pracovní listy, krátká videa a animace, práci s informačními zdroji a digitálními technologiemi, případně doplňujeme tvořivé aktivity pro menší děti. Při terénních exkurzích vedeme účastníky k samostatnému pátrání po důkazech naší geologické minulosti, jejich dokumentaci a následné prezentaci. Obsah vždy přizpůsobíme věku návštěvníků a jejich požadavkům (např. délka programu nebo souvislost se školním vzdělávacím programem),“ říká Mgr. Pavel Bokr, geologický edukátor MČK (vystoupení Pavla Bokra v pořaduČT Sama Doma – od času 1.10 v záznamu celého pořadu nebo klikněte na záložku „Části dílu“ a vyberte „Muzeum Českého krasu“).

V případě zájmu nás kontaktujte, upřesníme si podobu, termín a cenu programu. Cena se liší podle délky a náročnosti, většinou se pohybuje v rozmezí 40 – 100 Kč/dítě. Program v případě lze objednat i pro veřejnost. Realizace programu je omezena časovými možnostmi edukátora, prosíme objednávejte termíny s předstihem. Programy probíhají v Jenštejnském domě na berounském náměstí, v expozici pod širým nebem Geopark Barrandien nebo v terénu (exkurze).

Doporučujeme také návštěvu dalších objektů, které muzeum provozuje: Jenštejnský dům – Plzeňská brána – Geopark Barrandien – Muzeum Hořovicka – Městské muzeum v Žebráku. Návštěvu muzea můžete spojit s výletem na nedaleký hrad Karlštejn, Točník či Křivoklát, do Koněpruských jeskyní nebo za berounskými medvědy ze známého večerníčku.

Kontakt na edukátora:

email: geopark@muzeum-beroun.cz

telefon: 606 694 789

Muzeum Českého krasu

Husovo náměstí 87

Beroun


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2022/nabidka-geovednich-aktivit-na-objednani/

Citace:

Vlastimil Kerl: Nabídka geovědních aktivit s edukátorem – 2022. Muzeum Českého krasu [online]. 23.2.2022 [cit. 27.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2022/nabidka-geovednich-aktivit-na-objednani/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.