Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářský workshop – léčivé masti

Workshop | 12. listopadu 2023, 14–17 hod. |

Zveme vás na bylinkářský workshop s bylinkářkou a lékárnicí Dagmar Váňovou.

Tentokrát bude zaměřený na přípravu bylinných mastí různými způsoby. Seznámíte se s léčivými účinky kořene kostivalu, ze kterého se naučíte vyrábět účinnou mast na klouby. Dozvíte se také vše o přípravě mastí z olejových výluhů a včelího vosku.

KDO VÁS POVEDE?
PharmDr. Dagmar Váňová
Vystudovala Farmaceutickou fakultu UK, má doktorát z Klinické farmacie. V Řevnicích 15 let provozovala lékárnu U Stříbrné hvězdy.

Absolvovala garantovaný kurz České lékárnické komory zaměřený na léčivé rostliny. Své výrobky nabízí v bylinářském stánku na farmářských trzích v Dobřichovicích a v Černošicích. Je žačkou sestry Damiány, která působila na Velehradě.

INFORMACE O AKCI
12. listopadu 2023
14 – 17 hod.

Husovo nám. 87
Beroun

Rezervace na tel. 601 374 246 nebo na emailu pokladna@muzeum-beroun.cz nutná (kapacita omezená)


Cena 250 Kč/osoba


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/02/2023/bylinkarsky-workshop-ledvinove-a-jaterni-byliny/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářský workshop – léčivé masti. Muzeum Českého krasu [online]. 2.2.2023 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/02/2023/bylinkarsky-workshop-ledvinove-a-jaterni-byliny/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.