Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Jiří Vydra: Forma – prostor – pohyb

Výstava | 30. 4. - 17. 7. 2011 | Výstavní síň Konírna - Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

tvorba v rozpětí

Sochy, plastiky a skulptury z různých materiálů, reliéfy a odlitky, studie a kresby k těmto objektům, ale i trochu té poezie, to vše nabídne pohled do ideového zákulisí a odhalí původ a zdroje inspirace sochařského díla známého autora Jiřího Vydry.

Sochy z kolorovaného dřeva, kamene, cínu, bronzu a skla (olovnatého křišťálu) představí autorovu tvorbu z 90. let. Naopak hluboké a nízké reliéfy, figurální reliéfy, portréty Bedřicha Smetany, Niccola Paganiniho, Mikuláše Alše (který byl pro autora vždy inspirativní), ale například i houslisty prof. Františka Vyskočila nebo berounského písničkáře Vladimíra Čápa představí tvorbu novou.

Na vernisáži výstavy, která se uskutečnila v sobotu 30. dubna od 14:15 ve Výstavní síni Konírna, vystoupil houslista prof. František Vyskočil a úvodního slova se ujal Ing. Jiří Ruckl a Ivo Míčka.

Doprovodné akce:

Zkuste si zahrát na sochaře a malíře!


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2011/vydra/

Citace:

muzeum: Jiří Vydra: Forma – prostor – pohyb. Muzeum Českého krasu [online]. 24.3.2011 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2011/vydra/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.