Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Maroko – Brána západu

Výstava | 28. 3. - 18. 5. 2012 | Jenštejnský a Salátovský dům, Husovo nám. 87, Beroun

Fotografování je pro Jana Foltána něco, čím může sdělovat, jak vidí svět kolem sebe a na druhé straně je to způsob, jak může pomáhat tam, kde je to potřeba. Výstava představí lidské tváře, portréty, krajinu a abstrakta.

Fotografická výstava pod názvem „Maroko – Brána západu“ se koná pod osobní záštitou hejtmana Středočeského kraje a mezinárodní organizace UNHCR (Úřad Vysokého komisaře Organizace spojených národů pro uprchlíky). Patronaci nad touto výstavou přijaly významné osobnosti v oblasti kultury a umění – prof. Jindřich Štreit (fotograf), Josef Formánek (spisovatel) a Miroslav Donutil (herec).

Své předešlé samostatné fotografické výstavy uspořádal z cest po USA (2007), Indonésii (2008), Africe (Namibie, Zimbabwe, Botswana 2009) a Jižní Indii (2010). V roce 2011 cestoval 4 týdny po Maroku a z této cesty připravil zajímavé fotografie, které odrážejí život a barevnost této země. Při této cestě strávil několik dní také v táboře UNHCR v Rabatu.

Přejeme všem návštěvníkům, aby prožili příjemné chvíle při návštěvě výstavy.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2012/maroko-brana-zapadu/

Citace:

muzeum: Maroko – Brána západu. Muzeum Českého krasu [online]. 4.3.2012 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2012/maroko-brana-zapadu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.