Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Muzeum přivítá jaro netradičním jarmarkem

Fler.cz | Lenka Pukančíková |

Mnoho národů věří, že musí vykonat nějaký rituál, aby přišlo jaro. Mnozí si myslí, že je to nesmysl, ale co když…? Rozhodly jsme se proto raději uspořádat FlerJarmark Vítání jara.


V Muzeu Českého krasu je krásný parčík s trávou a kameny a jezírkem, takzvaný Geopark Barrandien. Najdete ho ve Slapské ulici, která míří přímo na náměstí. Stačí projít krásnou kovanou bránou a ocitnete se ve světě jedinečných ručně zhotovených výrobků.

Cílem akce je umožnit prodejcům prezentovat originální výrobky a také pomoci jarmarkovým nováčkům zkusit si, jaké to je prodávat na opravdovém trhu. Mnozí budou totiž takto prodávat úplně poprvé. Většina prodejců pochází z internetového serveru Fler.cz. Akce vznikla díky tomuto webu i klubu Jarní jarmark v Berouně.  Jarmark je pořádán také ve spolupráci s Centrem pro rodinu, které bude mít na trhu své zastoupení a prodejem se pokusí přispět na svůj chod. V neposlední řadě nám jde o to, abychom se my prodejci setkali nejen mezi sebou, ale také s vámi.

Můžete se těšit na poměrně pestrý a zajímavý výběr výrobků. Setkáte se s mnoha materiály, od proutků, vlny, rouna nebo látky až po kov, sklo, plast, drátky či hlínu. Můžete nakoupit módní doplňky, nezbytné drobnosti, ale též obrázky, hračky pro naše nejmenší (a koneckonců proč ne i pro nás :) , nejrůznější šperky, jarní a velikonoční dekorace, bytové doplňky a mnoho dalšího.

Kromě toho je po celou dobu akce zajištěn program pro děti „Hledání jara“. Bude se jednat o několik stanovišť, kde budou probíhat různé zábavné hry pro vaše ratolesti.

Ve 14:00 také děti z Jungmannovy základní školy sehrají divadlo „Hrůzy Jenštejnského domu aneb o čem vypráví berounské pověsti.“


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2012/muzeum-privita-jaro/

Citace:

muzeum: Muzeum přivítá jaro netradičním jarmarkem. Muzeum Českého krasu [online]. 10.3.2012 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2012/muzeum-privita-jaro/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.