Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Studna paměti – Brána

Výstava | 21. 3. - 22. 4., vernisáž 21. 3. od 17 hodin | Výstavní síň Konírna, Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

Výstava představí výtvarnou tvorbu členů skupiny Brány. Ačkoliv žijí každý v jiném místě, dost podstatného je spojuje. Touha po tom o umění diskutovat, obohacovat se navzájem.

Scházejí se pravidelně v restauraci U Dvou Ježků v Praze, kde hovoří o umění, tříbí si názory. Výstava představí díla zabývající se vzestupem a pádem člověka, jeho touhou, bolestí po vystřízlivění do reality, hovoří i o lidském osamocení, o putování člověka mezi lidmi. Jsou zde klidné variace Františka Koudelky, expresivní projev Františka Frolíka. Dílo Oldřicha Jelena vyvolává úsměv i provokuje k zamyšení. Výstavě vévodí robustní plastiky Vladimíra Moutelíka.

Tentokrát přizvali na výstavu ještě kamaráda z jiného oboru, vedoucího zahradníka Královské zahrady a jižních zahrad Pražského hradu Oldřicha Rubeše, který výstavu doplní fotografiemi svého květinového kouzlení.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2012/studna-pameti-brana/

Citace:

muzeum: Studna paměti – Brána. Muzeum Českého krasu [online]. 8.3.2012 [cit. 27.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2012/studna-pameti-brana/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.