Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Vážky

výstava | 14. 3. - 12. 4. 2015 | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

Poslední výstava z cyklu Věda je krásná pozve návštěvníky do lesa, na louku, k rybníku nebo k řece. Prostě do „letového prostoru“ vážek a šídel. Podařilo se vám někdy pozorovat vážku jako predátora, při kladení vajec nebo třeba jako letce 1.třídy? Víte proč vážky za letu nebzučí jako jiný hmyz? Pokud ne, máte jedinečnou možnost toto vše zjistit a přitom si prohlédnout krásné makrofotografie RNDr. Martina Černého z Katedry ekologie PřF UK, který má focení vážek a šídel nejen jako předmět bádání, ale i jako svého životního koníčka.

Informace o bariérovosti
Výstava se nachází ve sníženém přízemí (3 schody).
V případě potřeby je možné s dostatečným předstihem alespoň jednoho týdne vyjednat přístup bezbariérovým vchodem (739 832 876, produkce@muzeum-beroun.cz.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2015/vazky/

Citace:

RNDr. Petra Přidalová: Vážky. Muzeum Českého krasu [online]. 11.3.2015 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2015/vazky/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.