Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Žáci ZUŠ vystavuje svá díla ve výloze Jenštejnského domu

Galerie ve výloze II. - ZUŠ | březen 2021 |

Berounská ZUŠka i muzeum jsou momentálně zavřené, ale i přesto fungují. V muzejní výloze si nyní přímo na berounském náměstí můžete prohlédnout výtvory žáků místní ZUŠ Václava Talicha.

V rámci projektu Galerie ve výloze jsou k vidění obrazy více než stovky žáků výtvarného oboru, které vznikly v rámci distanční výuky pod vedením MgA. Andrey Borovské,  MgA. Mariany Francové  a MgA. Ondřeje Vacka. Některé jsou prezentovány přímo, jiné v elektronické podobě na velké obrazovce. Díla vznikala od listopadu do konce února.

Obsahově je minivýstava pestrá, děti doma tvořily obrazy a videa na témata Atlas podivuhodných tvorů, Patchworkové krajiny, Já a moje atributy a k vidění je i jejich volná tvorba (zvířata, zátiší, portréty),“ říká učitelka Andrea Borovská. „Výuka na ZUŠ není v době koronavirových omezení snadná, ale s trochou vůle z obou stran je realizovatelná,“ vysvětluje Borovská a upřesňuje, jak v praxi probíhá: „Nejprve natočím zadávací inspirační video a pošlu ho dětem. Máme určené datum, do kdy zašlou naskenované nebo nafocené práce mailem, na Messenger nebo na WhatsApp. Obrázky pak stáhnu, ořežu, doladím barvy, kontrasty a zpracuji do videoprezentace. Přidám zvuk, popisky, obálku. Výslednou práci opět pošlu rodičům i dětem jako velmi, velmi důležitou zpětnou vazbu. Vše rovněž běží přes facebookovou stránku Výtvarka Andrea a web www.zusberoun.cz.“

Projekt Muzea Českého krasu s názvem Galerie ve výloze proměnil jednu z výloh Jenštejnského domu, která je jinak běžně používána pro prezentaci aktuálních muzejních výstav, v improvizovanou minigalerii. V centru města  tak máte možnost prohlédnout si díla místních výtvarníků. Výloha byla po skončení výstavy Fenomén Merkur nevyužitá, otevření muzea  a konání dalších výstav je nejisté. Jsme rádi, že  alespoň v omezené míře můžeme tímto způsobem udržovat kontakt s veřejností a dát tak najevo, že činnost muzea neustala ani v době covidu,“ uvedla Mgr. Lenka Stelšovská, produkční MČK. Prezentace děl regionálních výtvarníků se ve výloze střídají po čtrnácti dnech. Předchozí výstava byla věnována dílu Jana Kobyláka, který se zaměřuje na ztvárnění přírody. Po skončení výstavy ZUŠ představí své výtvory berounský výtvarník Kameel Machart.

Zájemci z řad regionálních umělců, kteří mají chtějí představit svá díla v těchto prostorách, mohou kontaktovat produkci muzea: produkce@muzeum-beroun.cz, 601374205.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2021/zaci-zus-vystavuje-sva-dila-ve-vyloze-jenstejnskeho-domu/

Citace:

Vlastimil Kerl: Žáci ZUŠ vystavuje svá díla ve výloze Jenštejnského domu. Muzeum Českého krasu [online]. 9.3.2021 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2021/zaci-zus-vystavuje-sva-dila-ve-vyloze-jenstejnskeho-domu/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.