Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Krok za krokem Berounem – komentovaná vycházka městem

Vlastivědná vycházka s průvodcem | 23. července 2022, 9:30 a 14 hod. |

V sobotu 23. července 2022 můžete společně s průvodcem Muzea Českého krasu vyrazit na procházku městem, při které poznáte to nejzajímavější z historie Berouna.

Chcete se seznámit s Klepáčkem, skřítkem z nejznámější berounské pověsti? Objevit kamenické značky na Pražské bráně nebo zkameněliny na portálu Jenštejnského domu? Zjistit, proč se Beroun jmenuje Beroun, jak a kým byl založen, kdy byl dobyt, jaké osobnosti zde žily? Vydejte se s námi na procházku centrem – ujdete málo, dozvíte se hodně. Odhalíme i málo známé skutečnosti z dějin našeho královského města. Přespolním přiblížíme Beroun a jeho příběhy, místním ukážeme město tak, jak ho neznají.

Hlavní body trasy: Jenštejnský dům, radnice, kostel sv. Jakuba, městské opevnění, sochy na náměstí, (sv. Jan Nepomucký, Pomník padlým, Jan Hus), Pražská a Plzeňská brána.

9:30 začíná speciální dětská prohlídka, která bude zaměřená na berounské pověsti, legendy a strašidla.

14:00 proběhne klasická prohlídka pro dospělé.

Cena 60 Kč/dospělý, 30 Kč/dítě, 120 Kč/rodina.

Předchozí rezervace není nutná. Začátek v Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2022/krok-za-krokem-berounem-komentovana-vychazka-mestem/

Citace:

Vlastimil Kerl: Krok za krokem Berounem – komentovaná vycházka městem. Muzeum Českého krasu [online]. 21.3.2022 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2022/krok-za-krokem-berounem-komentovana-vychazka-mestem/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.