Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Setkání k 50. výročí CHKO Český kras

Přednášky | 12. dubna 2022, 17 hod. |

CHKO Český kras v letošním roce oslaví 50 let od svého vyhlášení, ke kterému došlo 12. dubna 1972 výnosem Ministerstva kultury ČSR.

Připomenutí tohoto výročí proběhne v Muzeu Českého krasu. Na programu komorního setkání budou tři přednášky:
1) Historie přípravy CHKO, živá příroda – Ing. Petr Moucha, CSc. (expert v ochraně přírody, dlouholetý náměstek ředitele Správy chráněných krajinných oblastí, bývalý vedoucí Správy CHKO Český kras, který připravil zřízení chráněné krajinné oblasti)
2) Kras a neživá příroda CHKO – Mgr. Emil Šnaidauf (předseda berounské organizace Českého svazu ochránců přírody, dlouhodobě se věnuje projektům a realizaci naučných stezek, organizuje exkurze pro žáky, učitele a zájmové skupiny)
3) Aktivní péče o přírodu Českého krasu – RNDr. František Pojer (současný vedoucí Správy CHKO Český kras, působil jako náměstek ministra životního prostředí, byl ředitelem Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, jejíž součástí je i Správa CHKO)
Setkání se uskuteční v 12. dubna 2022 od 17 hod. v Jenštejnském domě na berounském Husově náměstí.
Na akci je zvána také veřejnost. Vstupné 5 Kč/osoba.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2022/setkani-k-50-vyroci-chko-cesky-kras/

Citace:

Vlastimil Kerl: Setkání k 50. výročí CHKO Český kras. Muzeum Českého krasu [online]. 17.3.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2022/setkani-k-50-vyroci-chko-cesky-kras/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.