Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Velikonoční tvoření se soutěží a minivýstavka kraslic

Program pro školy | 11.–14. dubna 2022 |

Muzeum Českého krasu nabízí školám velikonoční tvořivý program, při kterém si děti vyrobí kuřátko z vyfouknutého vajíčka, prohlédnou si kraslice ze soukromé sbírky a zapojí se do regionální soutěže.

Zdobení vajíček patří mezi oblíbené velikonoční tradice nejen v Česku. Nejrůznější exempláře českých i evropských kraslic má ve své sbírce paní Božena Musilová z Berouna. Její kraslice nyní budou k vidění jako součást velikonočního programu.

Děti si při něm samy vytvoří kraslici v podobě velikonočního kuřátka. Letos navíc propojíme tuto starou tradici se zcela novodobou výzvou Domečku Hořovice „Velikonoční Kuřátkov 2022“ (více informací v příloze). Má za cíl podpořit výzdobu obcí a najít město či vesnici s nejvyšším počtem vytvořených kuřátek na jednoho obyvatele. Účastí na tvořivém programu v muzeu tak můžete pomoci své obci k vítězství v tomto velikonočním klání.

Program je určen MŠ a 1. stupeň ZŠ

Nabízené termíny 11. až 14. 4. 2022 vždy od 8:00, 10:00 a 13:00

Časová dotace programu: cca 60 minut

Cena programu: 30,- Kč/žák, pedagogický doprovod zdarma.  V ceně je i návštěva stálých expozic muzea.

Objednávku můžete provést na pokladně Muzea Českého krasu:  tel.: 311 624 101, mob.: 601 374 246

Každé dítě si sebou přinese vyfouklé vejce!



Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2022/velikonocni-tvoreni-se-soutezi-a-minivystavka-kraslic/

Citace:

Vlastimil Kerl: Velikonoční tvoření se soutěží a minivýstavka kraslic. Muzeum Českého krasu [online]. 29.3.2022 [cit. 23.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2022/velikonocni-tvoreni-se-soutezi-a-minivystavka-kraslic/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.