Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Beroun očima geologa

Komentovaná vycházka | 16. dubna 2023, 14–17 hod. |

Poznejte Beroun pohledem geologa

Muzeum Českého krasu vás 16. dubna 2023 zve na komentovanou vycházku centrem města s geologem, učitelem a edukátorem Mgr. Pavlem Bokrem.

Seznámí vás při ní se zajímavými kameny v zdejších památkách. Ukáže vám, že i stavební materiál v historickém jádru Berouna vypráví pradávný příběh našeho kraje, který vám také stručně představí. Při vycházce si tak sáhnete na zkamenělé mořské dno i do nitra pradávné sopky. Objevíte také příklady různých zkamenělin na místech, která většina z nás míjí bez povšimnutí. Součástí trasy budou mj. Jenštejnský dům, Plzeňská a Pražská brána, pomník Jana Husa, hradby atd.

Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel.

Sraz v 14 hod. před muzeem, Husovo nám. 87.

Cena 60 Kč/dospělý, 30/dítě, rezervace není nutná.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2023/beroun-ocina-geologa/

Citace:

Vlastimil Kerl: Beroun očima geologa. Muzeum Českého krasu [online]. 30.3.2023 [cit. 29.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2023/beroun-ocina-geologa/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.