Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářská vycházka – jarní byliny – Koda

Komentovaná vycházka | 23. dubna 2023, 14–17 hod. |

AKTUALIZACE: VŠECHNA VOLNÁ MÍSTA JSOU JIŽ OBSAZENÁ, DALŠÍ REZERVACE BOHUŽEL NEJSOU MOŽNÉ. DĚKUJEME ZA VÁŠ ZÁJEM, V TOMTO ROCE SE JEŠTĚ USKUTEČNÍ DALŠÍ BYLINKÁŘSKÉ VYCHÁZKY.

První jarní bylinářská vycházkabylinkářkou a lékárnicí PharmDr. Dagmar Váňovou se uskuteční v neděli 23. dubna od 14 do 17 hodin.

Sejdeme se na vlakové zastávce Srbsko a projdeme se přírodní rezervací Koda. V Kodském údolí uvidíme jarní efemery – jarní květinový zázrak. Tyto krásné  květiny se objevují v šedi loňského listí a můžeme je obdivovat v podobě pestrobarevného koberce. Budeme si povídat o dymnivkách, podléškách, fialkách, lechách jarních, plicníku a mnoha dalších. Povíme si o jedovatosti jarních efemer a o léčivých jarních bylinkách.

Sraz v 14.05 (vyčkáme na příjezd vlaku od Berouna a od Prahy).

Trasa cca 4 km

Rezervace na tel. 311 624 101 nutná

Cena 150 Kč/osoba


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/03/2023/bylinkarska-vychazka-jarni-byliny-koda/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářská vycházka – jarní byliny – Koda. Muzeum Českého krasu [online]. 30.3.2023 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/03/2023/bylinkarska-vychazka-jarni-byliny-koda/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.