Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Na plotnu zapomeňte! Stolování v přírodě v průběhu staletí

Výstava | 2. 5. - 22. 7. 2012, vernisáž 2. 5. v 17 hodin | Výstavní síň Konírna, Geopark Barrandien, Husovo nám. 87, Beroun

Máte rádi pikniky? Vzpomínáte na to, jak vám chutnalo u vody, pod stanem nebo na výletě? Pamatujete si, jak jste spali „pod širákem“ a vařili v kotlíku? Víte, co je to Setonův hrnec?


Výstava mapuje způsoby stravování pod širým nebem jako oblíbené piknikování, turistické svačiny, trampské kotlíky a jiné. Přibližuje podoby a proměny tohoto společenského fenoménu od konce 19. století až do součastnosti.

Cílem výstavy je přiblížit návštěvníkům na základě dochovaných předmětů a dokumentů různé způsoby stravování v přírodě. Stravování pod širým nebem je v té či oné formě běžnou součástí života každého z nás. O to více nás může překvapit, jak lidská paměť v některých momentech selhává a rutinní události všedního dne se ztrácí v mlze minulosti.

Fotografie z výstavy

Výstava vznikla za spolupráce se Západočeským muzeem v Plzni


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2012/stolovani/

Citace:

muzeum: Na plotnu zapomeňte! Stolování v přírodě v průběhu staletí. Muzeum Českého krasu [online]. 2.4.2012 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2012/stolovani/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.