Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Propásli jste výstavu Hodiny ze Schwarzwaldu? Nevadí…

Tip | od května 2013 |

Pokud jste si nestihli prohlédnout výstavu dřevěných lidových hodin ze Schwarzwaldu i Čech v prostorách našeho muzea, doporučujeme Vám návštěvu zámku v Průhonicích. Nejen lihýřové hodiny, hodiny s pohyby i zvonkohrami zde nalezly své další útočiště. Výstava představí  výběr z unikátní sbírky Miloše Klikara, který hodiny sbírá téměř třicet let.

Hodiny ze Schwarzwaldu
30.4. – 31.8.2013, Zámek Průhonice

Výstava dřevěných i kovových hodin vyráběných v domácích dílnách a později manufakturách v oblasti Schwarzwald na jihozápadě Německa.

Výstava seznamuje milovníky hodin se závěsnými a skříňovými hodinami, s hracími píšťalovými mechanismy, tanečními figurkami, skleněnými zvonky a ciferníky s lidovým dekorem.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2013/propasli-jste-vystavu-hodiny-ze-schwarzwaldu-nevadi/

Citace:

muzeum: Propásli jste výstavu Hodiny ze Schwarzwaldu? Nevadí…. Muzeum Českého krasu [online]. 20.4.2013 [cit. 18.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2013/propasli-jste-vystavu-hodiny-ze-schwarzwaldu-nevadi/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.