Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Čekání na berounskou tramvaj podeváté

Happening | 8. května 2019, 14 hod. |

Čekání na berounskou tramvaj

Patrik Pařízek a Muzeum Českého krasu vás zvou na již tradiční akci Čekání na berounskou tramvaj, která se letos uskuteční podeváté. Na Husově náměstí vytvoří 8. května ve 14 hod. skupina nadšenců „živý obraz“, který bude zachycovat čekání na opožděnou tramvaj. Tento happening je inspirován dobovou pohlednicí „Beroun v budoucnosti“ z roku 1904, na níž si tehdejší autor představuje berounské náměstí s tramvajovým provozem.

Ne vždy se musí futuristické předpovědi vydařit. Nemusíme se tím ale trápit a můžeme to využít jako podnět pro netradiční setkání. Proč nesplnit sen našich dědečků a babiček aspoň na jeden den?

Uvítáme, pokud účastníci přijdou ve starém oblečení ve stylu první republiky, se starými zavazadly nebo dalšími rekvizitami. Následovat bude putování po náměstí, kde se budeme vyptávat náhodných kolemjdoucích: Odkud pojede ta tramvaj? Nevíte, kde je zastávka tramvaje? apod.

Zapojit do zajímavého setkání se může každý. Na zastávce poblíž muzea bude čekat dobový průvodčí, který cestujícím za 1 Kč prodá a označí jízdenky vysněné berounské elektrické dráhy. Setkání bude i letos zpestřeno poslechem flašinetu poháněného vzduchem a lidským sádlem.

Máte rádi období první republiky? Tak nebuďte doma a přijďte nás podpořit! Získat můžete pamětní placku nebo pohlednici.

Další informace najdete na:

www.muzeum-beroun.cz/tramvaj

http://patrikparizek.com/?p=20773

https://www.facebook.com/events/374598853136800/


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2019/cekani-na-berounskou-tramvaj-podevate/

Citace:

Vlastimil Kerl: Čekání na berounskou tramvaj podeváté. Muzeum Českého krasu [online]. 30.4.2019 [cit. 16.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2019/cekani-na-berounskou-tramvaj-podevate/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.