Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Ke kameni kámen aneb Za kameny v berounských památkách

Komentovaná procházka městem | 16. 4. 2019, 16 hod. |

Muzeum Českého krasu nabízí zájemcům o historii a geologii neobvyklý zážitek. V doprovodu muzejního geologa a historika se v úterý 16. dubna budete moci projít centrem města a dozvědět se více kamenech, které byly použity při stavbě nejznámějších berounských památek.

Tušíte např., kde a jaké zkameněliny lze nalézt v portálu Jenštejnského domu nebo odkud se vzal kámen použitý při stavbě hradeb?
Kromě těchto lokalit vás čekají také zastavení u kašny a sochy sv. Jana Nepomuckého, Jana Husa, u památníku padlých, na Plzeňské bráně a dalších zajímavých místech, která většina z nás míjí bez povšimnutí.
Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel za zvýhodněnou cenu 30 Kč dospělý, 15 Kč dítě.
Začátek v úterý 16. dubna 2019 v 16 hod. v budově MČK na Husově náměstí, doba trvání cca 1,5 – 2 hodiny.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2019/ke-kameni-kamen-aneb-za-kameny-v-berounskych-pamatkach/

Citace:

Vlastimil Kerl: Ke kameni kámen aneb Za kameny v berounských památkách. Muzeum Českého krasu [online]. 10.4.2019 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2019/ke-kameni-kamen-aneb-za-kameny-v-berounskych-pamatkach/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.