Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

ON-LINE PRŮVODCE GEOPARKEM BARRANDIEN

on-line prohlídka | PO DOBU UZAVŘENÍ MUZEA |

Vážení návštěvníci,

Zájemcům zpřístupňujeme on-line průvodce naším geoparkem. Stačí klinout na odkaz: http://gp.mube.cz/

Naleznete zde jak podrobného průvodce pro vážné zájemce, tak i výběr několika zajímavých exponátů– každý si vybere. A až to bude možné, těšíme se na Vás osobně!

Více o Geoparku:

Jedná se o unikátní prezentaci geologie pod širým nebem. Geopark má rozlohu přes 340 m2 a umístěn je přímo na muzejním dvoře v blízkosti berounského náměstí.

Tabulky s nápisy „Nedotýkejte se“ zde na vás rozhodně nečekají. Exponáty si můžete osahat a jejich prostřednictvím objevovat dramatickou geologickou minulost Země. Poznáte 23 druhů kamenů, z toho 11 kamenných bloků má hmotnost několik tun! Seznámíte se se vznikem hornin ve světe dávno vyhaslých sopek a zaniklých moří. Průvodce vám při cestě do prehistorie pomůže jednoduchými návodnými hádankami, které zvládnou i malé děti. Dozvíte se navíc, kdo to byl Joachim Barrande, po kterém je pojmenována nejen tato expozice, ale i celá geologicky výjimečná oblast tzv. Barrandienu táhnoucí se mezi Prahou a Plzní. Populární součástí geoparku je kameniště. V něm si každý návštěvník může zkusit nalézt svoji zkamenělinu a odnést si ji domů. Obzvláště vhodné pro děti!


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2020/on-line-pruvodce-geoparkem/

Citace:

Vlastimil Kerl: ON-LINE PRŮVODCE GEOPARKEM BARRANDIEN. Muzeum Českého krasu [online]. 14.4.2020 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2020/on-line-pruvodce-geoparkem/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.