Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Čekání na berounskou tramvaj 2021 – XI. ročník (online)

Happening (online) | 8. května 2021, 14 hod. |

O co jde?

Skupina nadšenců v historických kostýmech se již deset let schází na berounském náměstí, aby zde přivítali první místní tramvaj. Letos se však bohužel musíme setkat jen virtuálně. Setkání proběhne 8. května 2021 ve 14 hod ve virtuální podobě na YouTube. Odkaz, přehled předchozích happeningů  a fotoreportáže z nich, stejně jako informace o futuristických pohlednicích najdete na webu organizátora: http://patrikparizek.com/?p=467

Doufáme, že se vám bude náš happening líbit i v internetové podobě.

Jak akce vznikla?

Roku 1904 vydal berounský knihkupec Václav Anthony pohlednici s futuristickou vizí města Beroun v budoucnosti. Představa to byla velmi svérázná. Napříč náměstím byla položena trať, na

ní dvě tramvaje a plno zvědavců. Happening se poprvé udál v komorním počtu v roce 2011.

Happening organizuje Patrik Pařízek, bývalý zaměstnanec MČK, který v současnosti pracuje v Národním technickém muzeu. Akce se to koná ve spolupráci s Muzeem Českého krasu, Národním technickým muzeem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2021/cekani-na-tramvaj-2021-xi-rocnik-online/

Citace:

Vlastimil Kerl: Čekání na berounskou tramvaj 2021 – XI. ročník (online). Muzeum Českého krasu [online]. 18.4.2021 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2021/cekani-na-tramvaj-2021-xi-rocnik-online/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.