Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Geologická minulost Barrandienu v souvislostech

On-line přednáška | 22. dubna 2021, 20. hod. |

Pro zájemce o geologickou minulost regionu jsme u příležitosti oslav Dne Země připravili přednášku.

Proběhne on-line formou ve čtvrtek 22. dubna 2021 od 20 hod. Přednášejícím bude muzejní edukátor a geolog Mgr. Pavel Bokr. Přednáška bude věnována geologické minulosti oblasti Barrandienu.

Krátce se seznámíme s principem deskové tektoniky, která měla rozhodující vliv na vývoj Barrandienu a v jejím kontextu si popíšeme postupný vývoj a události v jednotlivých obdobích vývoje Země. Pozůstatky a doklady z jednotlivých období si také budeme ukazovat na geologické mapě, kterou jsem naprogramoval a přidáme i zajímavosti a příklady cenných geologických lokalit,“ říká k programu Pavel Bokr.

Účast je zdarma, předchozí registrace není nutná.

Přednáška bude vysílána přes YouTube: https://youtu.be/DG03LlyUT6M
Dotazy bude během přednášky možno klást přes aplikaci sli.do: https://app.sli.do/event/he11hhy5

Přednášející: Mgr. Pavel Bokr – jako edukátor v Muzeu Českého krasu v Berouně již několik let připravuje geologické vzdělávací programy, které realizuje v muzeu, při terénních exkurzích i přímo ve školách. Od roku 2019 vyučuje na základní škole. Své tipy z pedagogické praxe začal sdílet i na osobním blogu https://blog.geoucitel.cz/


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2021/geologicka-minulost-barrandienu-v-souvislostech/

Citace:

Vlastimil Kerl: Geologická minulost Barrandienu v souvislostech. Muzeum Českého krasu [online]. 19.4.2021 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2021/geologicka-minulost-barrandienu-v-souvislostech/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.