Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Čekání na berounskou tramvaj

Happening | 8. května 2023, 13.30 hod. |

Na berounském náměstí proběhne v 8. května 2023 již 13. ročník tradičního retro happeningu. Skupina nadšenců v historických kostýmech při něm vytvoří „živý obraz“, který bude představovat čekání na opožděnou tramvaj.

Tato akce je inspirována dobovou pohlednicí „Beroun v budoucnosti“ z roku 1904, na níž tehdejší autor zachytil svoji vizi berounského náměstí s tramvajovým provozem. Ne vždy se futuristické předpovědi našich předků vyplnily. Nemusíme se tím ale trápit a můžeme je využít jako podnět pro netradiční setkání. Proč nesplnit sen našich dědečků a babiček aspoň na jeden den?

Organizátoři uvítají, pokud účastníci přijdou ve starém oblečení ve stylu první republiky, se starými zavazadly nebo dalšími rekvizitami. Následovat bude průvod kostýmovaných nadšenců přes náměstí. Zapojit do zajímavého setkání se může každý. Na zastávce poblíž muzea bude čekat dobový průvodčí, který cestujícím za symbolickou cenu prodá jízdenku vysněné berounské elektrické dráhy.

Akci letos doprovodí komorní výstava modelů kolejových vozidel v Muzeu Českého krasu, kde bude po akci následovat beseda s jejím autorem Josefem Hubkou.

Akci pořádá berounský milovník historie Patrik Pařízek a Muzeum Českého krasu.

Sraz ve 13.30 u kašny před muzeem.

Program

13:30 Setkání cestujících s významnými představiteli města Beroun

14:00 Čekání na příjezd tramvaje na berounské náměstí

14:30 Slavnostní představení nového kolejového vozu, zkonstruovaného přímo pro město Beroun a slavnostní zahájení výstavy Po kolejích z Bubudorfu. Modely kolejových vozidel Josefa Hubky

14:45 Beseda s konstruktérem berounské tramvaje v Muzeu Českého krasu(změna programu vyhrazena

Podrobnosti o akci a o předchozích ročnících najdete zde.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2022/cekani-na-berounskou-tramvaj/

Citace:

Vlastimil Kerl: Čekání na berounskou tramvaj. Muzeum Českého krasu [online]. 19.4.2022 [cit. 24.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2022/cekani-na-berounskou-tramvaj/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.