Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Výstava Beroun: Netopýři tajemní a zranitelní

Výstava Beroun - Geopark Barrandien | 1. června – 29. října 2023 |

Ve výstavním prostoru Konírna je k vidění výstava Netopýři tajemní a zranitelní.

Výstava ukazuje rozmanitost netopýřích druhů vyskytujících se v České republice a představuje netopýry jako jedinečné živočichy, kteří si zaslouží žít v naší blízkosti. Kromě
informací o způsobu jejich života či metodách výzkumu, se dotýká také problematiky jejich ochrany, zejména z pohledu soužití netopýrů a lidí v budovách.
Panely s fotografiemi českých chiropterologů a doprovodným komentářem doplňují ukázky literatury, výzkumných pomůcek či speciálních budek pro netopýry. Součástí výstavy
je také prezentace hlasů několika druhů netopýrů z ultrazvukového detektoru, kterou si mohou návštěvníci sami pouštět, pracovní listy pro děti a další interaktivní prvky.

Výstava zahrnuje celkem 14 panelů s fotografiemi a texty. Součástí výstavy jsou dále drobné prostorové exponáty (např. výzkumné pomůcky, kostra netopýra, budky, literatura).

„Výstava byla vytvořena Českou společností pro ochranu netopýrů v rámci projektu podpořeného SFŽP ČR a MŽP.“

Vstup přes expozici Geopark Barrandien, Slapská ul., Beroun.

1. 6. – 29. 10. 2023


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2023/chystame-netopyri-tajemni-a-zranitelni/

Citace:

Vlastimil Kerl: Výstava Beroun: Netopýři tajemní a zranitelní. Muzeum Českého krasu [online]. 25.4.2023 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2023/chystame-netopyri-tajemni-a-zranitelni/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.