Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Mezinárodní den muzeí a galerií

| 18.5.2024 |

V sobotu 18. května oslavujeme Mezinárodní den muzeí a galerií. Tento den byl vyhlášen asociací ICOM a poprvé byl zmiňován v roce 1977. V současnosti má nad tímto svátkem patronát Asociace muzeí a galerií ČR, známá pod zkratkou AMG. Tento den poskytuje příležitost zviditelnit muzea a galerie mezi veřejností, a proto se k němu připojuje i Muzeum Českého krasu a tradičně také jeho pobočky Muzeum Hořovicka a Městské muzeum v Žebráku.

V Muzeu Českého krasu v Berouně si budete moci prohlédnotu stálé expozice a současnou výstavu Český kras a jeho lidé. Neměli byste vynechat i naši venkovní expozici Geopark Barrandien i krátkodobou výstavu ,,Jak vidí budoucnost  muzea studenti architektury“ ve výstavní síni konírna. Navštívit budete moci i expozici na Plzeňské bráně. Kromě zvýhodněného vstupného nebude chybět atraktivní program pro rodiny s dětmi.

Na Starém zámku v Hořovicích čeká na zájemce prohlídka výstavy Historických fotografií hradů a zámků doplněná litografiemi z konce 19. století za zvýhodněné vstupné ve výši 1,- Kč. Projít si můžete také regionální expozici. Pro děti bude připraven herní koutek se stavebnicí, kde si mohou vytvořit modely hradů a zámků podle vlastní fantazie nebo postavit dřevěnou vesnickou chalupu.

Městské muzeum v Žebráku zve návštěvníky na prohlídku stálé expozice z dějin města, přijďte se seznámit s řadou významných rodáků a místních osobností (obrozenci Vojtěch a Jan Nejedlý). Obrazy inspirované cestou do jižní Indie prezentuje Galerie Jaroslava Hněvkovského. Nechybí ani sezónní výstava, která je v letošním roce věnována žebráckému ševcovskému cechu a obuvnickému řemeslu.

V muzeu si můžete zároveň vyzvednout pracovní list a  vydat na samostatnou procházku po žebráckých památkách, a poznat nejen zajímavá místa ve městě, ale po správném vyluštění otázek získat i malou odměnu. V rámci mezinárodního dne muzeí a galerií za speciální korunové vstupné.

Srdečně zveme.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2024/18-kveten-mezinarodni-den-muzei-a-galerii/

Citace:

holkova: Mezinárodní den muzeí a galerií. Muzeum Českého krasu [online]. 14.4.2024 [cit. 16.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2024/18-kveten-mezinarodni-den-muzei-a-galerii/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.