Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Čekání na tramvaj v Berouně 2024

| 8.5.2024 |

V Berouně se 8. května 2024 uskuteční již 14. ročník tradičního happeningu Čekání na tramvaj. Akce je inspirována sérií futuristických pohlednic z roku 1904, které zobrazují Beroun s tramvajovou dopravou, která nikdy nevznikla, ale díky netradičnímu setkání jednou ročně ožívá.

Účastníci v historických kostýmech, jejich mluva a dobové rekvizity navodí nostalgickou atmosféru starých časů. Staňte se součástí živého obrazu a přijďte čekat na zpožděnou tramvaj. „Byla to úžasná atmosféra, jako bych se na chvíli vrátila do minulosti,“ svěřila se Jana z Berouna.

Akce je vhodná pro všechny věkové kategorie a zaručeně pobaví celou rodinu. Program nabídne setkání s významnými představiteli města Beroun, příjezd historické tramvaje na náměstí, zahájení výstavy futuristických pohlednic fy Lederer a Popper a besedu se sběratelkou pohlednic Ilonou Voráčkovou. Autorem akce je Patrik Pařízek.

Vstup je zdarma, tak neváhejte a přijďte si užít den plný zábavy, nostalgie a historie! Akce se koná ve spolupráci s Muzeem Českého krasu v Berouně, tramvajačkou Karolínou Hubkovou, tramvajovým konstruktérem Josefem Hubkou a nejmladším berounským cestujícím, který u příležitosti příjezdu tramvaje oslaví 1. narozeniny.

Program:

  • od 13:45 Setkání cestujících s významnými představiteli města Beroun
  • 14:00 Čekání na příjezd tramvaje na berounské náměstí společně s tramvajačkou Karolínou Hubkovou, návštěva knihkupectví Václava Antonyho
  • 14:45 Ukázka kolejového vozu Josefa Hubky, zkonstruovaného přímo pro město Beroun a slavnostní zahájení výstavy Budoucnost v pohlednicích fy Leder & Popper
  • 15:00 Oslava 1. narozenin nejmladšího berounského cestujícícho
  • 15:00 Beseda se sběratelkou pohlednic Ilonou Voráčkovou v Muzeu Českého krasu
    (změna programu vyhrazena)

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/04/2024/cekani-na-tramvaj-v-beroune-2024/

Citace:

holkova: Čekání na tramvaj v Berouně 2024. Muzeum Českého krasu [online]. 4.4.2024 [cit. 21.5.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/04/2024/cekani-na-tramvaj-v-beroune-2024/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.