Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Tramvaj na berounské náměstí letos opravdu přijela!

Reportáž | tradiční berounský happening |


foto: Lenka Pukančíková

Ve 14 hodin se otevřela vrata Jenštejnského domu a ven vyšli účastníci v oblečení z doby první republiky. Někteří si na nich dali opravdu záležet. Cestujících se před muzeem sešlo ze začátku několik. Posléze se k nim přidal průvodčí Berounské elektrické dráhy a skupinka dětí ze školní družiny ze Závodí. Průvod cestujících jednou obešel náměstí a zastavil se u kašny, kde jsme si účastníci stoupli do řady a začali vyhlížet tramvaj. Průvodčí jim prodal jízdenky a už zbývalo jen čekat, zda tramvaj, která minulý rok nepřijela, letos opravdu dorazí.

A opravdu se tak stalo. Vize našich pradědečků, díky které se celý happening uskutečnil, se naplnila. Od Jenštejnského domu se začalo ozývat supění tramvaje a pískání brzd. Tramvaj byla svým vzhledem na naši dobu velice moderní, ale o to více jsme si v ní mohli užít většího pohodlí.


foto: Lenka Pukančíková

Na nástupišti začalo být rušno a do vozů se začaly hrnout první cestující. Pro velký zájem a možná i díky levnému jízdnému se do vozů nevešli všichni. To ale vůbec nevadilo, protože pro zbytek cestujících se obě soupravy vrátily. Cestující si mezitím zpříjemnili čekání hudbou ze starého flašinetu, který mezitím zahrál i šest různých skladeb.

Druhý berounský happening se podle ohlasu všech účastníků vydařil. Už nyní jsou všichni zvědaví, jaká další překvapení přinese třetí happening „Čekání na tramvaj“, který se uskuteční opět za rok v pátek před jarními hrnčířskými trhy.

FOTOGRAFIE

Response code is 404


foto: Romana Nekvidová


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2012/tramvaj-na-berounske-namesti-letos-opravdu-prijela/

Citace:

muzeum: Tramvaj na berounské náměstí letos opravdu přijela!. Muzeum Českého krasu [online]. 15.5.2012 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2012/tramvaj-na-berounske-namesti-letos-opravdu-prijela/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.