Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Festival stranou – evropští básníci naživo

večerní akce | 6. 6. v 17:00 | Muzeum Českého krasu, Husovo náměstí 87, Beroun

Česko – srbsko – rakousko – polsko – slovinský poetický večer, který doplní hudební improvizace Vesny Cáceres a Sjarhej Šupa.

S velkým potěšením vás zveme na 7. ročník letního mezinárodního básnického festivalu Stranou – Evropští básníci naživo, který se bude konat v Berouně, Praze a na hradě Krakovci ve dnech 4.-8. června 2013. I letos přivítáme v Berouně vynikající autory z několika zemí – Polska, Slovinska, Srbska, Rakouska a samozřejmě autory české.

Vesna Cáceres je zpěvačka, akordeonistka a skladatelka žijící v Praze. Její hudba je širokého stylového záběru, od jazzu k instrumentalním skaldbám pro akordeon. V jazz klubech vystupuje s kapelou a zpívá swing, latin jazz, bossa novu a sambu. Vystupuje také jako písničkářka, doprovází se na akordeon nebo kytaru. Vytvořila hudbu k řadě divadelních představení, např. “Manželské vraždění“ (režie Jan Hřebejk), „Tonka Šibenice“ (režie Jaroslav Dušek), „Krvavá svatba“ (režije Ondřej Zajíc). Její poslední, v pořadí jedenácte, album se jmenuje „Le bal des fleurs“. Vesna se v něm představila jako tvůrce barevných hudebních obrazů, inspirovaných francouzským minimalismem a valse musette. Sjarhej Šupa je běloruský literární badatel, překladatel, hudebník, žijící a pracující jako novinář v Rádiu Svobodná Evropa.


Foto: Tomáš Bogner

Program celého festivalu zde

Response code is 404

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2014/festival-stranou-evropsti-basnici-nazivo-2/

Citace:

muzeum: Festival stranou – evropští básníci naživo. Muzeum Českého krasu [online]. 19.5.2014 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2014/festival-stranou-evropsti-basnici-nazivo-2/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.