Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Muzejní noc „Třináctky nejen v dějinách“

akce: Beroun | 9. 6. 2017, 18 - 22 hod. | Muzeum Českého krasu, Husovo nám. 87, Beroun

V letošním roce připravujeme v Berouně již 13. muzejní noc. Toto číslo bude návštěvníky provázet celým programem. Ve spolupráci s Muzeum berounské keramiky jsme připravili 13 stanovišť, kde se budou moci seznámit s 13 zajímavostmi z depozitáře, „13“ v dějinách, představíme 13 osobností regionu, 13 zajímavostí z oborů botanika, geologie a archeologie, ukážeme průběh minulých muzejních nocí ve fotogalerii, seznámíme s „13“ v různých jazycích a písmech a v neposlední řadě si budou návštěvníci moci vypálit 13 ran na různé cíle. Na Plzeňské bráně všechny zájemce kolegové z hvězdárny ze Žebráka seznámí se zajímavostmi na obloze, v Muzeu berounské keramiky si budou moci pro změnu vyzkoušet svou šikovnost při točení na kruhu nebo malování kukačkou a doplnit znalosti při skládání obřího kvarteta. Po celou dobu budou sbírat korálky a při předložení všech třináctí obdrží klíč ke své 13. komnatě. Celá akce bude proložena účinkováním skupiny historického šermu, která v jednotlivých vstupech nejen zahájí průvodem Templářů na náměstí celou akci, ale na dvoře muzea slavnostně příjme nového rytíře do svého řádu, připraví turnaj a návštěvníky seznámí se zbraněmi a zbrojí rytířů 13. století, a malou ohňovou show s tancem ukončí večerní program.

Skupina historického šermu podrobně:

18:00 Slavnostní zahájení muzejní noci před muzeem + průvod kolem náměstí

18:30 Uvítání hostů na dvoře muzea: Templáři – přijímání nových rytířů do řádů Templářů

19:30 Tanec s mečem: Ukázky souboje formou turnaje Templářů

20:30 Tanec s šátky: Interaktivní povídání o zbraních a zbrojích Templářů

21:55 Malá ohňová show BM tanečnice + Korbel

Vstupy: představení přibližně 15 min


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2017/muzejni-noc-%e2%80%9etrinactky-nejen-v-dejinach%e2%80%9c/

Citace:

Petra Zeidlerová: Muzejní noc „Třináctky nejen v dějinách“. Muzeum Českého krasu [online]. 29.5.2017 [cit. 25.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2017/muzejni-noc-%e2%80%9etrinactky-nejen-v-dejinach%e2%80%9c/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.