Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Muzejní noc 2019 – Beroun, Žebrák, Hořovice

Muzejní noc | 7., 14. a 21. června 2019 |

Hned tři muzejní noci v různých termínech si pro vás připravilo Muzeum Českého krasu v červnu 2019. Tři páteční večery po sobě tak můžete strávit netradičním způsobem buď v Berouně, Žebráku či Hořovicích. Z programu inspirovaného kameny, ohněm a hračkami si vybere opravdu každý.

Beroun – 7. 6. 2019
Cesta kamene – 15. berounská muzejní noc
Štípání pazourku, sochařský workshop, výroba šperků z kamene, hudba v podání unikátní pravěké kapely Altsteinzeitliche Knochenklangbilder, storytellingové divadelní představení Cirkusu Žebřík, kytarové vystoupení Štěpána Raka st. s kamennou kytarou, stavění tzv. mužíků, skládání mozaiky, hra „Drápky“ – to vše vás čeká ve večerních a nočních hodinách v Jenštejnském domě na berounském náměstí a v Geoparku Barrandien. Navazující program si budete moci užít také na Horní bráně a v Muzeu berounské keramiky. Občerstvení zajištěno, stylová odměna pro účastníky také.
Hořovice – 14. 6. 2019
Oheň – dobrý sluha, špatný pán – 1. hořovická muzejní noc
V souvislosti s aktuální výstavou Historie sirkařství na Hořovicku proběhne muzejní noc letos ve znamení ohně. Těšit se můžete na ohňovou show a slavnostní zahájení výstavy o historii sboru dobrovolných hasičů v Hořovicích v prostorách Muzea Hořovicka. V areálu Starého zámku bude dále k vidění prezentace skautského střediska Zbiroh, která se zaměří na magii táborového ohně, druhy ohňů a ohňové rituály. Připravena bude také prezentace historické hasičské techniky na nádvoří.
Žebrák – 21. 6. 2019
Kdo si hraje, nezlobí – 7. žebrácká muzejní noc
Pojďte si hrát jako za starých časů, kdy byli vaši (pra)rodiče ještě malé děti – hravé aktivity pro děti i dospělé v návaznosti na probíhající výstavu Hračky našich rodičů aneb kdo si hraje, nezlobí. Čeká na vás prezentace Hvězdárny Žebrák s podtitulem pohádky z hvězd a workshop sběratele hraček Oty Procházky k autíčlům a dopravním prostředkům z aktuální výstavy. Kromě zábavného programu si budete moci prohlédnout nově zrevitalizované prostory a expozice Městského muzea v Žebráku, které prošly nákladnou rekonstrukcí.
Vždy 18 – 22 h, vstup zdarma.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2019/muzejni-noc-2019-beroun-zebrak-horovice/

Citace:

Vlastimil Kerl: Muzejní noc 2019 – Beroun, Žebrák, Hořovice. Muzeum Českého krasu [online]. 7.5.2019 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2019/muzejni-noc-2019-beroun-zebrak-horovice/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.