Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářská vycházka – Tetín

Komentovaná vycházka | 1. října 2023, 10.15–13.15 hod. |

V neděli 1. října 2023 proběhne další bylinářská vycházka s PharmDr. Dagmar Váňovou.

Tentokrát vás zkušená bylinkářka a lékárnice provede krásným okolím obce Tetín a představí podzimní byliny a plody. Trasa povede přes tetínské vyhlídky na bájný vrch Damil. Poznáte na srdce prospěšné hložinky, na bolest účinné bezinky, šípky a dřínky plné vitamínu C a lahodné pročisťující trnky.

PharmDr. Dagmar Váňová

Vystudovala Farmaceutickou fakultu UK, získala doktorát z Klinické farmacie. V Řevnicích 15 let provozovala soukromou lékárnu U Stříbrné hvězdy. V roce 2022 absolvovala garantovaný kurz České lékárnické komory se zaměřením na léčivé rostliny. Již tři roky nabízí své výrobky v bylinářském stánku na farmářských trzích v Dobřichovicích a v Černošicích. Je žačkou sestry Damiány, která působila na Velehradě.

Sraz v 10.15 na zastávce Tetín (na návsi – vyčkáme na příjezd autobusu od Berouna).

Trasa cca 3 km povede po turistických (nezpevněných) stezkách, doba trvání cca 2 hod.

Rezervace na tel. 601 374 246 nutná

Cena 150 Kč/osoba


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2023/bylinkarska-vychazka-svaty-jan-pod-skalou/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářská vycházka – Tetín. Muzeum Českého krasu [online]. 5.5.2023 [cit. 29.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2023/bylinkarska-vychazka-svaty-jan-pod-skalou/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.