Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Programy pro školy, skupiny, tábory

Nabídka programů na objednávku | 2023 |

TVOŘIVÉ AKTIVITY:

Tematické rukodělné činnosti (trilobiti, žáby, hudební nástroje, archeologie, razítka, motýli, létající objekty, přírodniny) – 60 Kč (minimální platba od 1200,- Kč)

Různé tvořivé programy na přání

Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

Hravé seznámení s polodrahokamy - 60 Kč (minimální platba od 1200,- Kč)

Navlékání náramků z vzácných kamenů (náramek si děti odnesou domů) spojené s povídáním o vzniku kamenů

Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

GEOLOGICKÉ PROGRAMY:

Rýžování českých granátů – 80 Kč (minimální platba od 1600,- Kč)

Rýžování českých granátů (nalezené kameny si můžete odnést) spojené s povídáním o jejich původů a těžbě

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Na dno pradávných moří – 100 Kč (minimální platba od 2000,- Kč)

Edukačně-tvořivý program přibližuje, co se  dělo na dně prehistorického moře a jak vznikaly zkameněliny, součástí je také vyrábění trilobitů ze samotvrdnoucí hmoty

Bc. Matěj Šilinger (matej.silinger@gmail.com)

Geologické exkurze se sběrem zkamenělin (Koněprusy, Radotín) – 100 Kč (minimální platba od 2000,- Kč)

Sbírání zkamenělin v terénu. Muzejní geolog vám pomůže s jejich hledáním a určováním.

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Geologické exkurze se sběrem zkamenělin a s komentovanou prohlídkou Koněpruských jeskyní s geologem) – 140 Kč (+ cena za vstup do jeskyní, minimální platba od 2800,- Kč)

Sběr zkamenělin v terénu doplněný o výklad týkající se vzniku jeskyní přímo v Koněpruských jeskyních

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Do světa pradávných sopek – 120 Kč (minimální platba od  2400,- Kč)

Edukačně-tvořivý program prostřednictvím videí, animací  a ukázek přibližuje vznik sopek, rizika sopečné činnosti a využití sopečných hornin

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Údolí Berounky jako učebnice geologie - 100 Kč (minimální platba od 2000,- Kč)

Komentovaná vycházka podél Berounky mezi Berounem a Srbskem. Poznáte, jak geologové zjišťují ze skal a kamenů informace o pradávné minulosti Země (sopečná činnost, pohyby kontinentů, vznik usazených hornin)

Bc. Matěj Šilinger (matej.silinger@gmail.com)

Geologický průzkum a kameny v Minecraftu – 120 Kč (minimální platba 2400,- Kč )

Zábavně-edukační program v prostředí vzdělávací edice legendární počítačové hry – staň se geologem v Minecraftu a pátrej pátrat po uhlí a železné rudě

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Putování za zlatem – 120 Kč (minimální platba 2400,- Kč)

Zábavně-edukační program v prostředí vzdělávací edice legendární počítačové hry – staň se geologem v Minecraftu a pátrej pátrat zlatě

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Pravěký detektiv – čtení z kamenů – 80 Kč (minimální platba od 1600,- Kč)

Komentovaná prohlídka Geoparku Barrandien, venkovní expozice muzea. Poznej, co nám kameny prozradí o pradávné geologické minulosti planety Země.

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Beroun očima geologa – 60 Kč (minimální platba 1200,- Kč)

Komentovaná vycházka centrem Berouna s geologem – zajímavé kameny a zkameněliny ukryté v místních památkách

Mgr. Pavel Bokr (geopark@muzeum-beroun.cz)

Paleontologický terénní program s plavením zkamenělin a výrobou přívěšku – 160,- Kč (minimální platba od 2400,- Kč)

Účastníci se během programu seznámí s příklady zkamenělin včetně lilijic. Následně dostanou zvětralý horninový materiál obsahující články lilijic, který si proplaví a následně z něj vybírají jednotlivé články zkamenělých lilijic, ze kterých si účastníci vyrobí originální, přírodní přívěsek. Tvoření a vyrobený přívěšek zajistí účastníkům lepší zapamatování existence pradávného moře a jeho obyvatel, na což jim bude právě jejich přívěsek originální připomínkou. Railizace programu je možná pouze v Praze v Dalejském a Prokopském údolí.

Mgr. Jabub Vodička, Ph.D. (geolog1@muzeum-beroun.cz)

OBECNÁ NABÍDKA:

Prohlídka stálých expozic a výstavy Český kras a jeho lidé – Jenštejnský dům – 20 Kč – Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

Prohlídka expozice Geopark Barrandien a výstavy Netopýři tajemní a zranitelní – 10 Kč – Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

Krok za krokem Berounem – komentovaná prohlídka centra města (historie, legendy a pověsti) – 40 Kč – Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

Návštěva Horní brány (povídání o historii opevnění města) – 20 Kč – Mgr. Lenka Stelšovská (produkce@muzeum-beroun.cz)

Jak si mám program objednat?

Kontaktujte lektora pomocí emailu, dohodne s vámi vše potřebné. Napište, na kdy byste si program rádi objednali, kolik a jak starých dětí se zúčastní, jak dlouho by měl program trvat. Lektor se vám ozve, potvrdí termín nebo navrhne jiný (pokud by nebylo možné program realizovat ve vámi navrhovaném termínu), sdělí cenu a domluvíte se s ním na podrobnostech (rozsah programu, kombinace programů atp.)

Kolik budeme platit?

Uvedené ceny jsou orientační, mohou se lišit podle počtu účastníků a objednaných aktivit. V případě velkých skupin je třeba více lektorů, případně doporučujeme rozdělit skupinu na dvě poloviny a objednat dvě aktivity (např. Pravěky detektiv a Rýžování granátů, které probíhají paralelně. Lépe tak zajistíme kvalitní průběh programu.  V případě malých skupin (10 – 20 dětí) je nutná platba minimální částky.

Pro kolik dětí jsou programy určené?

Programy jsou vhodné pro jednu školní třídu (cca 20 – 30 dětí). Při větším počtu účastníků nebo pokud to vyžaduje povaha programu, doporučujeme kombinovat dvě různé aktivity a skupinu rozdělit na dvě poloviny.

Pro jak staré děti jsou programy vhodné?

Program vždy přizpůsobíme věku dětí, dokážeme zabavit předškoláky i maturanty. Podrobnosti s vámi probere lektor.

Jak dlouho program trvá?

Délka programu se liší, většinou je to 60 – 120 minut (exkurze a vycházky cca 180 minut). Délku programu dokážeme přizpůsobit časovým možnostem a věku účastníků.

Je možné programy kombinovat?

Ano, některé programy je možné kombinovat (např. Pravěký detektiv a rýžování granátů nebo Krok za krokem Berounem a návštěva Horní brány, ale i jiné). U větších skupin, které musíme pro zachování kvality programu rozdělit na dvě části, je to někdy i nutné.

Můžeme si objednat program na přání?

Ano, můžeme se dohodnout, že pro vás připravíme půldenní či celodenní komponovaný program. V případě zájmu můžeme po domluvě přijet k vám na školu a program realizovat na místě (cena individuální).

Kde se programy uskutečňují?

Většina programů se odehrává v Muzeu Českého krasu (Husovo nám. 87, Beroun) nebo v naší expozici Geopark Barrandien (Slapská ul., Beroun). Exkurze a vycházky se odehrávají v terénu. V případě zájmu můžeme po domluvě přijet k vám na školu a program realizovat na místě (cena individuální).

V případě kontaktujete Vlastimila Kerla (601 374 208, propagace@muzeum-beroun.cz) nebo Lenku Stelšovskou (601 374 205, produkce@muzeum-beroun.cz).

Nabídka programů ke stažení zdeProgramy Muzea Českého krasu pro školy a tábory


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2023/programy-pro-skoly-skupiny-tabory/

Citace:

Vlastimil Kerl: Programy pro školy, skupiny, tábory. Muzeum Českého krasu [online]. 14.5.2023 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2023/programy-pro-skoly-skupiny-tabory/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.