Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Středočeské kulturní léto

Koncerty, divadlo | červen–srpen 2023 |

Také letos se Muzeum Českého krasu zapojí do Středočeského kulturního léta. Akce v rámci tohoto festivalu jsou finančně podporovány Středočeským krajem. Koncerty a divadelní a filmová představení se budou odehrávat v muzeích, galeriích, na zámcích a v dalších objektech krajských příspěvkových organizací z oblasti kultury. Program MČK se uskuteční v Berouně, Hořovicích a na Točníku.

23. 6. 2023 – Pavlína Jíšová & Jaroslav Matějů – 19:00 h
To nejlepší z repertoáru známe folkové zpěvačky, která v časopisu Folk & Country šestkrát po sobě získala ocenění Zpěvačka roku.
Geopark Barradien, Slapská ul. Beroun, Vstupné 200 Kč

23. 6. 2023 – Krajanka – 18:00
Koncert známe dechovkové kapely připomeneme nejznámější autory a skladby lidové hudby, které se staly součástí širokého hudebního povědomí pro mnoho posluchačů dechové hudby.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27, Hořovice, 150 Kč

30. 6. 2023 – Odyssea – 20:00
Koncert legendární rockové skupiny, která vystupuje od roku 1972.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27,  Hořovice, 250 Kč

14. 7. 2023 – Ivo Jahelka – Písničky zpod taláru – 19:00
Pořad „zpívajícího právníka“ je sestaven z veselých příběhů ze života zpracovaných do písniček. Písničky jsou prokládány ukázkami ze soudních spisů a policejních protokolů, o humor není nouze. Ivo Jahelka vzkazuje: „Dobrý humor, slovo, smích – nejít na to, byl by hřích!“
Geopark Barradien, Slapská ul. Beroun, 200 Kč

18. 8. 2023 -  Od renesance k Beatles  – 19:00
Na programu koncertu Žesťového souboru města Plzně zazní nejen skladby mistrů klasické hudby Samuela Scheidta, Johanna Sebastiana Bacha a dalších, ale také populární dixielandy či filmová hudba z pera legendárního Henryho Manciniho. Posluchači se mohou rovněž těšit na průvodní slovo o zajímavostech a perličkách ze života skladatelů a okolnostech vzniku skladeb z programu koncertu.
Geopark Barradien,  Slapská ul. Beroun, 200 Kč

27. 8. 2023 – Hop Trop  – 19:00
Legenda trampské hudby vystoupí se známými hity a představí i svoje novější skladby. Pořad je proložen osobitým vyprávěním příhod ze života protagonistů. Kapela působí na folkové scéně od roku 1979 a je držitelkou ocenění Zlatá Porta i Platinová deska. Její členy tvoří Jaroslav “Samson” Lenk, Ladislav “Huberťák” Kučera a Jaromír Vondra “Šroub”.
hrad Točník, 350 Kč

AKTUALIZACE – V PŘÍPADĚ DEŠTĚ SE KONCERT ODEHRAJE V ZASTŘEŠENÝCH PROSTORECH

30. 8. 2023 – Divadlo A. Dvořáka Příbram – Pohádky do kapsy  – 17:00
Nejkrásnější české pohádky ve hravém a vtipném podání Divadla A. Dvořáka v Příbrami se svými písničkami potěší či pobaví předškoláky i celé rodiny. Přijďte na setkání s Karkulkou, Perníkovou chaloupkou, Princeznou na hrášku, Budulínkem i se zvířátky, která přemohla loupežníky. Prožijeme společně vzácné příběhy o přátelství a lásce, o statečnosti i obyčejných lidských slabostech, kde dobro nakonec vždycky zvítězí.
Muzeum Hořovicka, Starý zámek, Vrbnovská 27,  Hořovice, 120 Kč

AKTUALIZACE – PŘESUN DO SPOLEČENSKÉHO DOMU HOŘOVICE KVŮLI NEPŘÍZNIVÉMU POČASÍ

Akce se uskuteční pod širým nebem
Vstupenky budou v předprodeji na https://goout.net/cs/stredoceske-kulturni-leto/szotauv/

Podrobnosti o akcích Středočeského kulturního léta v celém kraji si můžete přečíst zde.

Kompletní program Středočeského kulturního léta v celém kraji najdete zde, stáhnout si ho můžete zde: Program_SKL_souhrn


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/05/2023/stredoceske-kulturni-leto/

Citace:

Vlastimil Kerl: Středočeské kulturní léto. Muzeum Českého krasu [online]. 9.5.2023 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/05/2023/stredoceske-kulturni-leto/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.