Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Letní nebe nad Žebrákem a možná i jinde

Výstava | 25. 5. - 30. 9. 2013 | Muzeum Žebrák, Náměstí 69, Žebrák

Těžko říci, proč je zrovna léto chápáno jako ideální doba pro pozorování hvězdné oblohy. Noc je krátká a pár týdnů se dokonce ani úplně nesetmí. Na druhou stranu panují příjemné teploty, je čas dovolených a prázdnin, a tak si možná lépe najdeme chvíli na noční výlet za město, kde neruší světlo lamp a je ticho a klid. Výstava „Letní nebe nad Berounskem … a možná že i jinde“ je malou inspirací k pohledu na noční hvězdnou klenbu. Seznámíte  se s pozorováním hvězd i meteoru, poznáte nejkrásnější letní souhvězdí i zajímavé objekty v nich. Nejsou vynechány ani planety či Měsíc a můžete si zkusit, jak vzniká zatmění Slunce. Soudobé znalosti Vesmíru  se do výstavního sálu nevejdou, ani kdyby se celý zaplnil knihami. Snad se do něj vešla aspoň malá pozvánka do světa hvězd, oběžnic, galaxií i mlhovin zdánlivě nekonečného prostoru.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2013/letni-nebe-nad-zebrakem-a-mozna-i-jinde/

Citace:

muzeum: Letní nebe nad Žebrákem a možná i jinde. Muzeum Českého krasu [online]. 6.6.2013 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2013/letni-nebe-nad-zebrakem-a-mozna-i-jinde/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.