Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Malířský workshop: Kámen, nůžky, papír

Výtvarný kurz | 7. listopadu 2021, 14-17 hod. |

Kreslíte rádi a chcete vyzkoušet něco netradičního? Nebo chcete začít s malováním a nevíte jak? Zúčastněte se některého z výtvarných workshopů s akademickou malířkou Lucií Crocro (více o autorce na www.luciecrocro.com), který již třetím rokem organizuje Muzeum Českého krasu.

Pod vedením zkušené umělkyně si vyzkoušíte práci s modely, převážně se zátišími, inspirovanými různými kameny. Kámen jako téma byl zvolen v souvislosti se zaměřením muzea a kvůli možnosti krátkých doprovodných přednášek o různých druzích minerálů a hornin. Ty se stanou předmětem kresebného nebo malířského studia jednotlivých lekcí. Součásti programu je tedy vždy i stručné povídání o jednotlivých horninách s muzejním geologem. Zvolené techniky jsou kresba a malba.

,, Kámen nůžky a papír´ je symbolickým názvem cyklu uměleckých lekcí se záměrem studia různých vlastností a charakteristik podstat zobrazovaných předmětů: ve tvrdosti, pevnosti, křehkosti, jemnosti. V kompozičním pojetí se jedná o hru, uchopování zobrazovaných předmětů technikou kresby a malby a jejich vzájemný kompoziční vztah: např. podobnost, kontrasty, prolínání. Pozornost výuky je kladena na osobitou formu výtvarného výrazu jednotlivých účastníků lekcí. Jedná se o přístup k výrazové individualitě a citlivosti účastníků lekcí a o podporu jedinečnosti vlastní tvorby každého z účastníků.“ říká o celém cyklu paní Lucie Crocro.

V průběhu roku je plánováno celkem 5 setkání, konat se budou vždy v neděli od 14-17 hod. Workshop se v případě příznivého počasí koná pod širým nebem v Geoparku Barrandien, venkovní expozici MČK nedaleko berounského náměstí (vstup ze Slapské ul.).

Kurz je vhodný i pro začátečníky či mladistvé. Jednotlivé kurzy nenavazují na předchozí setkání, je tedy možné zúčastnit se jen vybraných lekcí.

Nejbližší termín je 7. listopadu 2021, budeme tvořit lékárenské zátiší technikou olejomalby.

Na akci je nutná rezervace na tel. 311 624 101 nebo na email pokladna@muzeum-beroun.cz. Cena 150 Kč/osoba.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2021/malirsky-workshop-kamen-nuzky-papir/

Citace:

Vlastimil Kerl: Malířský workshop: Kámen, nůžky, papír. Muzeum Českého krasu [online]. 3.6.2021 [cit. 20.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2021/malirsky-workshop-kamen-nuzky-papir/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.