Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Muzejní noc na Starém zámku v Hořovicích

Komponovaný program | 25. června 2021, 18-22 hod. |

V pátek 25. června 2021 proběhne ve večerních hodinách na Starém zámku v Hořovicích tradiční akce pořádaná Muzeem Hořovicka, pobočkou MČK.

Letošní muzejní noc v Hořovicích začíná v 18 hodin a kromě stálé regionální expozice v Muzeu Hořovicka bude možné si prohlédnout i novou sezónní výstavu Harmoniky Kebrdle – Delicia Hořovice,“ která přibližuje stoletou tradici výroby těchto hudebních nástrojů v zdejším městě.
Těšit se můžete také na prezentaci hvězdářů ze Žebráka o zajímavých nebeských úkazech, astronomických objevech a na pozorování noční oblohy.
Otevřena bude též Městská galerie MKC Hořovice s aktuální výstavou ilustrátora a malíře Václava Karla. Jeho kresby najdete i v oblíbených knížkách pohádek od K. J. Erbena nebo Boženy Němcové (Zlatovláska, Pták Ohnivák).
Na nádvoří vystoupí divadelní soubor Za vodou z Čenkova s představením „Sněhurka a trpaslíci“ pro malé i velké. Tradiční pohádkové postavy ožijí v podání dospělých i dětských amatérských herců a příběh je kromě humoru obohacen i nové postavy v podobě ježka a zajíce.
Areál Starého zámku v Hořovicích a v něm se nalézající expozice Muzea Hořovicka budou přístupny od 18-22 hodin, vstupné na akci je symbolické 1,- Kč. Srdečně zveme.
Akce se koná v rámci festivalu muzejních nocí, který zaštiťuje Asociace muzeí a galerií. Pravidla pro návštěvníky budou odpovídat hygienickým opatřením platným v den konání muzejní noci, prosíme o jejich respektování.

Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2021/muzejni-noc-na-starem-zamku-v-horovicich/

Citace:

Vlastimil Kerl: Muzejní noc na Starém zámku v Hořovicích. Muzeum Českého krasu [online]. 2.6.2021 [cit. 26.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2021/muzejni-noc-na-starem-zamku-v-horovicich/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.