Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Poznejte Beroun s průvodcem berounského muzea

Komentované prohlídky města na objednávku | rok 2021 |

Poznejte Beroun s průvodcem berounského muzea – komentované prohlídky lze nyní objednat na přání

Chcete se seznámit s Klepáčkem, skřítkem z nejznámější berounské pověsti? Objevit kamenické značky na Pražské bráně nebo zkameněliny na portálu Jenštejnského domu? Zjistit, proč se Beroun jmenuje Beroun, jak a kým byl založen, kdy byl dobyt, jaké osobnosti zde žily?

Vydejte se s námi na komentovanou procházku městem v rámci programu Krok za krokem Berounem. Odhalíme vám i málo známé skutečnosti z dějin královského města. V případě zájmu doporučíme zajímavé historické nebo geologické lokality v regionu včetně nalezišť zkamenělin.

Turistům přiblížíme Beroun a jeho příběhy, místním ukážeme město tak, jak ho neznají!

Hlavní body trasy:

  • Jenštejnský dům
  • radnice
  • kostel sv. Jakuba
  • městské opevnění
  • sochy na náměstí (sv. Jan Nepomucký, Pomník padlým, Jan Hus)
  • Pražská a Plzeňská brána

Délku, tempo a zaměření procházky lze individuálně přizpůsobit zájmům zúčastněných (např. opevnění, architektura, slavní rodáci, geologické zajímavosti). Nabízíme také speciální dětskou prohlídku se zaměřením na berounské pověsti a strašidla. Procházka se odehrává v historickém centru města, neujdete více než 1 km.

Varianta A (centrum)

Délka: cca 60 min

Cena běžná: 60 Kč/dospělý, 45 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba, 165 Kč/rodina (minimální platba 1500,- Kč v případě času na přání; 900,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 30 Kč/osoba (minimální platba 450,- Kč v případě času na přání; 750,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: viz hlavní body (bez návštěv interiéru budov)

Varianta B (centrum + návštěva budov)

Délka: cca 90 min

Cena běžná: 120 Kč/dospělý, 90 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba; 330 Kč/rodina (minimální platba 1800,- Kč v případě času na přání; 3000,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 60 Kč/osoba (minimální platba 900,- Kč v případě času na přání; 1500,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: viz hlavní body + návštěva Jenštejnského domu (Muzeum Českého krasu – model města, expozice Z dějin města Berouna) a Horní brány (bývalý byt hlásného, stroj věžních hodin, expozice významných listin z dějin Berouna, výhled na město a okolí)

Varianta C (širší centrum s průvodcem a geologem)

Délka: cca 120 – 130 min

Kromě nejznámějších berounských památek se také dozvíte vše o kamenech, které byly použity při jejich stavbě a o geologických zajímavostech v okolí.

Cena běžná: 120 Kč/dospělý, 90 Kč/dítě, student, senior, zdravotně znevýhodněná osoba 330 Kč/rodina (minimální platba 1800,- Kč v případě času na přání; 3000,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Cena snížená (dětské skupiny): 60 Kč/osoba (minimální platba 900,- Kč v případě času na přání; 1500,- Kč v případě času navrženého/dojednaného dle možností muzea)

Rozsah: krátké úvodní seznámení s geologií, návštěva Geoparku Barrandien v nádvoří muzea a dále vycházka centrem města (opevnění, budovy, dlažby a další památky).

Cena za program na přání, za výklad pro velmi početné skupiny (dle možností muzea) bude stanovena individuálně v souladu s ceníkem MČK.

Podmínka:

Objednání min. 7 dní před konáním prohlídky na tel. 311 624 101 nebo na emailu pokladna@muzeum-beroun.cz. V případě kratší objednací lhůty se pokusíme vyjít vstříc, ale z personálních důvodů nelze garantovat uskutečnění akce v požadovaném termínu.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2021/poznejte-beroun-s-pruvodcem-berounskeho-muzea/

Citace:

Vlastimil Kerl: Poznejte Beroun s průvodcem berounského muzea. Muzeum Českého krasu [online]. 4.6.2021 [cit. 19.4.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2021/poznejte-beroun-s-pruvodcem-berounskeho-muzea/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.