Muzeum Českého krasu v Berouně | http://muzeum-beroun.cz

Bylinkářská vycházka – Svatý Jan pod Skalou

Komentovaná vycházka | 17. července, 10 hod. |

Bylinkářská vycházka okolím Svatého Jana pod Skalou se uskuteční 17. 7. 2022 od 10.00. Pro Muzeum Českého krasu ji externě povede lékárnice a zkušená znalkyně bylin Dagmar Váňová. Dozvíte se, jaké léčivé rostliny právě kvetou a jak vám mohou prospět. Lektorka také přiblíží, jak bylinky správně trhat a skladovat a jak z nich vyrábět masti a tinktury. Poznáte mocné svatojánské byliny jako např. třezalku nebo pelyněk, dále popenec, černý bez, jetel a mnoho dalších.

PharmDr. Dagmar Váňová

Vystudovala Farmaceutickou fakultu UK, získala doktorát z Klinické farmacie. V Řevnicích 15 let provozovala soukromou lékárnu U Stříbrné hvězdy. V roce 2022 absolvovala garantovaný kurz České lékárnické komory se zaměřením na léčivé rostliny. Již tři roky nabízí své výrobky v bylinářském stánku na farmářských trzích v Dobřichovicích a v Černošicích. Je žačkou sestry Damiány, která působila na Velehradě.

Sraz na parkovišti u kláštera v 10.00, cena 120 Kč/osoba. Předchozí rezervace není nutná, prodej vstupenek na místě.


Odkaz na tento příspěvek: http://muzeum-beroun.cz/06/2022/bylinkarska-vychazka-svata-jan-pod-skalou/

Citace:

Vlastimil Kerl: Bylinkářská vycházka – Svatý Jan pod Skalou. Muzeum Českého krasu [online]. 16.6.2022 [cit. 28.3.2024 ]. Dostupné z http://muzeum-beroun.cz/06/2022/bylinkarska-vychazka-svata-jan-pod-skalou/.

Copyright © 2011 Muzeum Českého krasu v Berouně. Všechna práva vyhrazena.
Muzeum Českého krasu ochotně poskytne jakékoliv texty či obrázky nacházející se na této internetové stránce pro vzdělávací nebo propagační účely, nicméně si vyhrazuje právo na to, aby bylo k těmto položkám uvedeno příslušné autorství a aby jakémukoliv zveřejnění předcházelo písemné povolení.